La Diputació aprova el projecte per a la construcció de la prolongació de la Natzaret-Oliva

L’Ajuntament de Gandia ha finalitzat la redacció del projecte de la prolongació de la Natzaret-Oliva i la Diputació de València ja l’a aprovat. Així ho ha informat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha comparegut en roda de premsa acompanyat per la vicealcaldessa, Alícia Izquierdo, el diputat provincial responsable d’Hisenda i regidor socialista, Vicent Mascarell, i el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell.

L’alcalde ha qualificat l’aprovació provincial com a “una magnífica notícia per al Grau i per al Molí de Santa Maria que des de fa molt de temps ho reclamaven”. La primera autoritat municipal ha explicat que durant les pròximes setmanes el consistori, una vegada rebuda l’autorització, podrà iniciar els tràmits per a les expropiacions, ja que l’ens provincial ha consignat el pressupost necessari. Posteriorment, serà la Diputació qui execute i pague les obres. Una vegada finalitzat el tram serà cedit al consistori gandià qui s’haurà d’encarregar del manteniment. D’esta manera, les obres es podrien iniciar durant el segon semestre del 2024 i, deu mesos després, estarien finalitzades.

Tal com s’ha recordat durant la compareixença, esta nova infraestructura viària tindrà uns 450 metres de longitud i 12 metres d’amplària i transcorrerà entre l’actual rotonda situada al final del carrer Degans i una nova rotonda que s’ubicarà sobre el Camí Vell del Grau o Camí Fondo. També tindrà un carril per sentit separat per una mitjana i contempla altres actuacions com un carril bici i vorera per a millorar la mobilitat a peu que transcorrerà en paral·lel, a més de zones enjardinades, arbres, enllumenat i mobiliari urbà.

“Apliquem el model de bulevard integrat que ja hem posat en marxa al tram de la platja i aconseguim traure el trànsit pesant del Grau i el Molí de Santa Maria, alhora que augmentem la seguretat de les persones que el transiten”, ha indicatPrieto.

Per la seua banda, Mascarell ha ratificat el compromís amb la infraestructura, destacant que “el mecanisme de col·laboració que hem posat en marxa amb els ajuntaments ens permet donar solucions a problemes històrics. Són més de 2,5 milions d’euros els que destinem a esta prolongació que obri la porta a solucions futures als problemes de mobilitat que puguen arribar els pròxims anys”.