La Diputació de València aprova 675.000 euros del Fons de Cooperació per a Gandia

La Diputació de València va portar ahir a la Comissió d’Hisenda els 42,4 milions d’euros que aportarà enguany al Fons de Cooperació Municipal, que se sotmetrà a aprovació en el ple del pròxim 27 d’abril, per a ingressar-los en els 266 ajuntaments i tres entitats locals menors de la província de forma immediata. Esta quantitat, que duplica l’aportació del Consell en la província de València, se suma als més de 17 milions d’euros aportats per la diputació en el marc del Pla Resistir per a reactivar els sectors més afectats per la pandèmia.

El diputat provincial d’Hisenda i regidor socialista a l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha explicat que el Fons de Cooperació s’ha convertit en un “mecanisme ràpid, àgil i molt necessari sobretot en esta època de pandèmia que estem vivint. Ningú coneix millor que els alcaldes i els regidors les necessitats de la població, per això tindran l’autonomia de destinar-lo a inversió pública o despesa corrent”.

En el cas de Gandia, l’ens provincial destinarà al voltant de 675.000 euros que estaran a disposició de l’ajuntament a partir del mes de maig per tal de garantir la liquiditat i donar resposta a les necessitats del consistori. Esta quantitat es calcula amb criteris basats en l’objectivitat de paràmetres com ara la població, de la qual s’extrau una part fixa i una altra variable amb l’objectiu de beneficiar les localitats més menudes.