La fallida ‘Operació CocoLoco’ de l’anterior govern del PP li costarà 350.000 euros a la butxaca dels gandians

Respecte a l’acord extrajudicial al que ha arribat hui la mercantil Iniciatives Públiques de Gandia (IPG) amb l’empresa Becos, propietària de la discoteca CocoLoco, pels quals l’empresa pública de Gandia haurà de fer front a 350.000 euros pels impagaments del lloguer que va pactar l’anterior govern del PP (que mai es va arribar a abonar en els últims cinc anys), s’ha pronunciat el portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto.

Prieto s’ha preguntat com segueixen donant lliçons aquells que han causat el desastre econòmic en l’Ajuntament de Gandia, demanant que assumisquen la seua responsabilitat política. “Cal obrir una nova etapa per a Gandia, deixant arrere eixa època fosca plena de ‘pufos’. Però no cal oblidar d’on venim, per què estem com estem i qui va causar el que hui vivim”, ha assenyalat el portaveu socialista.

Per la seua banda, el coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, ha tret a la llum que el suposat contracte de lloguer mai va existir en document i en paper. Cal destacar que este contracte establia un pagament de 10.000 euros al mes pel lloguer durant els pròxims 15 anys (un total d’1,8 milions d’euros).

“Resolent esta nova empastrada del PP, estalviem a l’Ajuntament de Gandia 1,5 milions d’euros. I tot per una infraestructura que per a un Ajuntament és inútil, i amb un acord que no ha sigut profitós ni per a la mercantil Becos, ni per a la ciutat, ni beneficiós per al turisme”, ha destacat Mascarell.

D’esta manera, els 350.000 euros que hauran de pagar tots els gandians de la seua butxaca per la mala gestió de l’anterior govern del PP equivalen a haver de pujar l’Impost de Béns Immobles (IBI) a 3.500 habitatges de Gandia, a dos anys de la programació de la Fira i Festes, a l’import mitjà de 1.200 rendes d’emergència, a 50.000 euros més del que destina a totes les subvencions de clubs esportius o a quatre anys d’ajudes per a complementar les beques de menjador escolar de la Generalitat Valenciana.