La falsa transparència del PP xoca amb una nova sentència judicial per no aportar informació

L’informe elaborat per l’ONG Transparència Internacional sobre l’Ajuntament de Gandia donat a conèixer hui pel portaveu del Govern local, Víctor Soler, xoca amb una recent sentència que condemna al Consistori gandià per no facilitar al Grup Municipal Socialista la relació de treballadors de l’empresa pública IPG —per infringir els drets fonamentals dels regidors de l’oposició, pel que fa a l’accés a la informació i la participació en els assumptes públics—.

“Ja advertírem que si en deu dies no teníem la informació requerida sobre este assumpte, encetaríem noves mesures judicials. A dia de hui, quan queden 24 hores perquè expire este termini, el Govern local del PP encara no ha aportat informació alguna sobre este tema”, ha assenyalat el portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell.

Per açò, si el Grup Municipal Socialista no té en 24 hores la informació requerida, el Govern local del PP s’enfrontarà davant una denúncia que no es quedarà en l’àmbit administratiu, sinó acudint a Fiscalia.

“En este sentit, l’opacitat és la pitjor aliada de la corrupció, i solament aquells que tenen alguna cosa que amagar oculten informació a l’oposició”, ha destacat Mascarell. Així, els informes sobre transparència anunciats a so de bombo i platerets per Víctor Soler es contradiuen amb l’acció duta a terme pel Govern local del PP durant la present legislatura, caracteritzada de manera permanent pel seu “obscurantisme, opacitat i nepotisme”.

Així mateix, una altra sentència de fa un any també xoca amb estos informes de transparència. Cal recordar que el jutge ja va condemnar al Govern local del PP per no facilitar les factures de l’empresa pública IPG de l’exercici 2011.