La fira gastronòmica Tasta Gandia complementarà el 48 Concurs Internacional Fideuà de Gandia

El 48 Concurs Internacional Fideuà de Gandia i Gastronomia tornarà enguany al Moll dels Borja. La present edició tornarà a comptar amb 30 concursants nacionals i internacionals, a més de diverses escoles de cuina i un jurat compost per xefs de reconegut prestigi.

D’altra banda, enguany està prevista la celebració de la Fira Gastronòmica Tasta Gandia que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de juny, on els restaurants integrats en DestíSafor, l’associació que aglutina als professionals de l’hostaleria, protagonitzaran demostracions en directe i degustacions que permetran posicionar a Gandia com un destí d’excel·lència gastronòmica. Així ho han anunciat en roda de premsa el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, i el president de Destí Safor, José Manuel Navarro.

«La gastronomia és cada vegada més essencial a l’hora de decidir el destí com a complement d’un dia de sol i platja i és el producte turístic per excel·lència de qualsevol lloc que es preste», ha expressat el regidor socialista. «Els professionals de diferents sectors que estaran presents a esta fira han treballat de valent per tal de posar en valor el nostre producte estrella a Gandia», ha afegit Mascarell.

Hi haurà un total de sis zones: una de showcookings, una de concerts, la barra de begudes, la zona de tastos, la d’animació infantil i la zona Tasta Gandia, amb presència de: El Telero, Alquimia, Vins i Més, La Cuina de Karlos, Street Food by Chema Soler i l’Associació de Pastissers de Gandia.

«La finalitat de la fira és donar visibilitat a la gastronomia de la ciutat i els productes de proximitat així com als empresaris que hi ha a Gandia», ha manifestat Navarro.

Pel que fa als stands, estaran presents un total de 13, que són: Casa Tere; dos d’ACG Fideuà; Tecnohostel TPV; Obwius Wine; dos de Comavi; Roders Gin; Campomar; Quesos, Miel y Mermeladas; Cafés Climent; Carns Fuster i Helados Llorens y Baena.

«La gent haurà d’inscriure’s al web de Visit Gandia tant als showcookings com als tastos de vins i vermuts. Estaran asseguts a una taula i després ho podran degustar. Ambdós tindran un preu de 10 euros perquè s’ha de posar en valor el producte presentat, i a més en el cas dels vins les bodegues regalaran botelles», ha conclòs el president de Destí Safor.

Els visitants també podran gaudir de ‘L’Esmorzar Popular’, tastes de vins, vermut i gintònic, o les tapes que elaboraran els diferents representats hostalers.

Divendres 9 la fira començarà a les 19 hores amb un showcooking a càrrec del restaurant Chef Amadeo i acabarà amb un concert de La Sede a les 23 hores. Dissabte, des de les 10 hores, la jornada començarà amb «l’Esmorzar Popular», hi haurà tres showcookings, diferents tastos i per a finalitzar, el concert «Festa Spotify Gandia» a partir de les 23 hores. Diumenge, en horari de matí, a les 10.00h de nou «l’Esmorzar Popular», un showcooking a càrrec de Pepe Cotaina i per a finalitzar l’esdeveniment, la tasta de Vermut amb Bodegas Xaló.