“La Fira i Festes ha sigut descafeïnada, confirmant-se una programació més pròpia de Villarriba i Villabajo”

La regidora socialista Liduvina Gil ha valorat hui la Fira i Festes de Gandia d’enguany, com “unes festes descafeïnades i sense personalitat pròpia, amb la qual cosa es confirma el que ja pronosticàrem en el seu moment: que serien similars a una programació festiva més pròpia de Villarriba i Villabajo”.
Els Socialistes de Gandia trobem a faltar algun concert de grups de fama actual, com els quals es programen durant l’estiu en el port. D’esta manera, es podria aportar un valor afegit al nostre turisme, amb l’atracció de visitants forans tant en la ciutat com en la platja en un cap de setmana fora de temporada alta.
“No pot ser que el pressupost total dels quatre dies de Fira i Festes siga el mateix que el d’una nit de concert d’estiu. Tampoc s’entén que l’Ajuntament de Gandia, que atorga els espais i espectacles a partir d’una concessió pública, opte en alguns casos per una oferta de tan escassa qualitat”, sosté Gil.
Respecte als concerts programats en el Parc de la Festa, al costat del recinte firal, cal indicar que l’horari d’inici dels mateixos (en alguns casos a altes hores de la matinada, com les actuacions de Revólver o Toreros Muertos), ha incitat a un major consum d’alcohol davant les llargues esperes. Així, des de la passarel·la del riu Serpis es van poder contemplar botellots massius en els voltants de la plaça del Tirant.
Quant a les escasses activitats que s’han programat en valencià, Liduvina Gil considera que en algunes d’elles la seua ubicació no ha sigut la més idònia,

 

 

 

 

“com és el cas de la plaça de Sant Josep amb l’actuació de Pep Gimeno ‘Botifarra’ amb aglomeracions de públic que impedien contemplar de forma correcta l’espectacle”.
Finalment, al mercat intercultural situat en la plaça de les Escoles Pies li faltava alguna actuació o animació que ho fera més atractiu. “Els comerciants d’este mercat ens han mostrat el seu malestar per un espai buit de contingut, que en passades edicions ha estat ple de gom a gom per les activitats que es duien a terme allí”, assenyala la regidora socialista.