La Fiscalia investigarà a Torró per la compra dels cines i boleres de la platja

La fiscalia investigarà la compra dels cinemes i boleres del Gandia Palace per part de l’Ajuntament de Gandia després de la denúncia presentada pels socialistes davant la falta de resposta política. Cal recordar que el Govern local del PP va acceptar la creació d’una comissió d’investigació de l’anomenada ‘Operación Aplauso’, l’última reunió de la qual es va celebrar el passat 26 de gener sense arribar a cap conclusió.

Els fets es remunten a novembre de 2011, quan el govern municipal acorda l’adquisició dels locals d’oci del Gandia Palace en el que Torró va qualificar d’Operación Aplauso ja que en teoria es cobraria d’esta manera el deute que l’empresa VIPEI arrossegava amb l’Ajuntament de Gandia, s’adquiria patrimoni i es dinamitzava la platja. Els locals es van adquirir per 6,8 milions d’euros, quan una taxació del propietari uns mesos abans rebaixava el seu valor a la meitat, i s’anirien pagant gràcies al lloguer per l’explotació dels locals, unes rendes que l’empresa arrendatària Ozone mai va arribar a abonar a l’Ajuntament.

Tres anys després, cap dels motius pels quals Torró qualificava de “aplauso” l’operació s’han complit. D’una banda, el deute d’1,3 milions que arrossegava l’empresa està condonada i és irrecuperable. Per una altra, l’escriptura de l’edifici està a nom del SAREB, l’anomenat “banco malo”, amb possibilitat real d’obligar a l’Ajuntament de Gandia a pagar els 6 milions d’euros pels locals. Finalment, l’arrendatària dels locals va tancar sense, com hem dit, abonar la quota del lloguer.

Així doncs, davant una operació de balafiament, deute i ruïna i la falta de resposta política, els Socialistes de Gandia ens hem vist obligats a denunciar, el passat 13 de maig, davant la fiscalia anticorrupció a Arturo Torró, que condona el deute i aprova la compra i cessió dels locals; Javier Reig, com a vicepresident de l’empresa pública IPG i conseller delegat, que és qui formalitza l’escriptura; i els gerents d’IPG Daniel Furió i Gonzalo Morant, ja que es tracta d’una operació continuada en el temps. Els acusem de presumpta administració deslleial, malversació de cabals públics, prevaricació i abús en l’exercici de les seues funcions.

Per al regidor socialista Vicent Mascarell, “igual que ha ocorregut amb els xiringuitos, es torna a demostrar que el ‘coste cero’ és per als amics de Torró, no per a Gandia” i advertix que “hem denunciat este cas abans de finalitzar la legislatura perquè encara estem en l’oposició. No resultaria incòmode com a nou govern després del 24 de maig portar davant la fiscalia als anteriors governants, encara que a la vista de les nombroses operacions lesives per als interessos de Gandia i els processos opacs amb què s’han realitzat, potser ens vegem obligats a açò”.