La Generalitat adjudica les obres del nou Palau de Justícia de Gandia per 12,5 milions d’euros

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha adjudicat a l’empresa Taller de Construcción TMR, SA les obres d’execució del nou Palau de Justícia de Gandia per un import, sense IVA, de 12.498.011 euros. El termini de presentació d’ofertes va finalitzar el passat 14 d’abril i, després d’este tràmit, està previst que les obres s’inicien el pròxim 9 d’agost i que concloguen d’ací a dos anys.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha valorat que tot i la pandèmia, “este projecte tan necessari per a la ciutat seguisca en marxa”, i ha recordat que és molt esperat per la ciutadania, ja que és una reivindicació històrica, tant pel col·lectiu de professionals del sector de la justícia com pels veïns i veïnes de Gandia, que han vist com mentre la ciutat avançava, creixia i milloraven els servicis, el món judicial es quedava relegat per la manca d’inversions per part de la Generalitat Valenciana durant el període governat pel PP”.

Morant ha agraït el compromís de la consellera Gabriela Bravo cap a la ciutat de Gandia, ja que esta és la inversió més gran que s’ha fet en matèria de justícia a la nostra ciutat. “Si volem avançar en drets, la justícia ha d’anar sempre per davant, amb edificis accessibles, eficients i sostenibles”, ha destacat la primera edil.

El nou Palau de Justícia de Gandia, superarà els 16.000 metres quadrats en les seues cinc plantes i tindrà capacitat per albergar a 1.600 persones en unes instal·lacions “funcionals, modernes, i sostenibles i amb tots els servicis que es necessiten per a l’Administració de Justícia”, tal com ha explicat la consellera Gabriela Bravo.

En este sentit, l’edifici tindrà espai per a 10 jutjats, 6 sales de vistes, les dependències dels col·legis d’advocats i procuradors, la Fiscalia, el Registre Civil, el Gabinet Psicosocial amb càmera Gessell, l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte , la clínica mèdic-forense, la Unitat de Valoració Integral i sis calabossos. En els nous jutjats treballaran 150 persones i estan dissenyats per rebre, de mitjana, unes 300 persones cada dia.

Per a Gabriela Bravo “era una prioritat acabar amb la dispersió dels edificis judicials de Gandia i este projecte ambiciós representarà un abans i un després en la manera d’invertir en Justícia perquè, entre altres avantatges, serà un edifici sostenible que tindrà consum zero d’energia”. Finalment, la consellera de Justícia ha agraït “la col·laboració i el compromís” de l’ajuntament de la capital de la Safor, a qui se li ha delegat la competència per a la contractació de la redacció de projecte, licitació, adjudicació i execució de les obres.