La Generalitat anuncia la construcció del nou Centre Integrat Públic de FP de Gandia

El Consell aprovarà demà divendres l’ampliació en 700 milions d’euros de la dotació del Pla Edificant per a realitzar 264 actuacions en centres educatius de la Comunitat Valenciana. La partida inclou 90 milions d’euros per a la construcció de 6 Centres Integrats Públics d’FP, un d’ells el de Gandia.

El nou centre se situarà a la zona de Beniopa-Passeig, on l’Ajuntament de Gandia ha cedit a la Conselleria d’Educació una parcel·la dotacional de 14.000 metres quadrats. Concretament, entre els carrers Partida de Quintano i carrer Parpalló. Com en la resta d’actuacions incloses al Pla Edificant, serà l’Ajuntament de Gandia el que iniciarà els tràmits administratius pertinents per executar el CIPFP.

«Del que es tracta és que enguany puguem tindre la delegació de competències, a l’igual com en altres actuacions de l’Edificant o el Palau de Justícia, perquè siga l’Ajuntament el que puga impulsar el projecte d’obra que podria estar en condicions de ser redactat a principis de l’any vinent, per a poder-se executar entre finals d’esta legislatura i la pròxima l’adjudicació definitiva del projecte i la licitació posterior de les obres. Desenvolupar este centre és estratègic per a la ciutat de Gandia», ha assegurat l’alcalde, José Manuel Prieto.

El Centre Integrat d’FP albergaria fins a cinc famílies professionals amb els seus respectius cicles formatius de grau mitjà i superior. Una proposta en la qual es continua treballant de forma consensuada amb la comunitat educativa i l’empresariat de la ciutat i la comarca.

Amb l’ampliació de la dotació econòmica de la Conselleria d’Educació, el Pla Edificant invertirà 1.700 milions d’euros fins a l’any 2029, la qual cosa permetrà renovar més del 70% de l’arquitectura educativa valenciana. Es tracta d’una mostra més de l’aposta del Consell per modernitzar l’FP valenciana amb noves infraestructures, l’ampliació de l’oferta educativa i l’adaptant de la formació a les necessitats del sector productiu de cada entorn.

A través de l’Edificant s’han realitzat 671 actuacions entre 2018 i juny de 2022. A Gandia s’han realitzat 13 delegacions de competències (22,1 milions d’euros) i s’ha actuat o s’hi actuarà en la millora de tots els centres educatius públics de la ciutat, entre els quals destaca, a més del nou CEIP Les Foies, les rehabilitacions i ampliacions dels IES Ausiàs March (8,5 milions d’euros), Maria Enríquez (1,5 milions), Tirant lo Blanc (2 milions) i Veles e Vents (1,3 milions). A més dels 11 milions d’euros més que costaria el primer centre integrat d’FP de la Safor.