La Generalitat concedix als serveis socials de Gandia 223.302 euros per a pal·liar els efectes del coronavirus

La Generalitat Valenciana, mitjançant el Decret 43/2020, del Consell, de 3 d’abril, va aprovar les bases reguladores de concessió directa de subvencions a les entitats locals titulars de serveis socials d’atenció primària, per a fer front a l’impacte de la Covid -19. En total, Gandia ha rebut un total de 223.302 euros per a diversos conceptes que ajudaran a continuar mobilitzant recursos des del Departament de Benestar Social del Consistori gandià.

La regidora de Benestar Social, Carmen Fuster, ha remarcat “la implicació del Consell i del Govern d’Espanya a l’hora d’ajudar-nos a pal·liar els efectes de la Covid-19. Els ajuntaments som les administracions més pròximes a la ciutadania i, ara mateix, estem utilitzant tots els nostres recursos i els d’altres administracions perquè ningú es quede arrere. Una vegada més, vull agrair a les treballadores del departament la incansable tasca que estan realitzant des del primer dia de l’emergència sanitària“.

D’esta quantitat, 104.308 euros han estat atorgats a prestacions econòmiques individualitzades (PEI) destinades a persones i famílies sense ingressos; 20.604 euros ajudaran al Consistori a mantindre el servei d’ajuda a domicili que actualment està atenent prop de 40 famílies; 57.040 euros seran destinats al projecte de barris inclusius que té com a objectiu integrar els col·lectius en exclusió social; 41.349 euros han estat atorgats per al Fons d’Alimentació Infantil destinat a pal·liar les necessitats alimentàries bàsiques dels més menuts que es troben en situació de vulnerabilitat i que sense els menjadors escolars no poden obtindre els aliments que necessiten. En el cas de Gandia, són 72 els menús d’este tipus que es distribuïxen de manera diària.