La Generalitat detalla l’estudi inicial per a connectar Gandia i Dénia de forma ferroviària i vertebrar el territori de manera realista i sostenible

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat en la presentació de l’estudi preliminar elaborat per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a la connexió ferroviària entre Gandia i Dénia, que es tracta d’una “solució realista, sostenible i amb una voluntat important de vertebració del territori”. En esta primera presa de contacte per a analitzarL’estudi inicial amb alcaldes i alcaldesses i amb representants de la societat civil de les comarques de la Safor i la Marina Alta, la consellera ha estimat la inversió de la Generalitat per a connectar “estes dues comarques vitals”, entre 200 i 250 milions d’euros.

Com ha indicat Rebeca Torró, “és l’única zona que no està connectada de tota la Comunitat Valenciana i hem portat una solució realista, que tothom ha valorat positivament en la reunió”. Així mateix, ha explicat que “este projecte dona servici i vertebra el territori perquè plantegem d’inici que hi haja entre 10 i 12 parades en el seu traçat i serà una connexió molt útil entre els municipis d’estes dues comarques”.

A falta dels estudis definitius que concreten tots els detalls i del posterior treball que es realitze amb institucions i societat civil, la consellera ha informat que “es considera que en quatre anys podrà estar realitzat tot el procés administratiu i iniciar unes obres que poden tindre un termini d’execució entre dos i tres exercicis”. La titular d’Obres Públiques ha insistit en la importància de continuar treballant amb els ajuntaments implicats en este projecte. “És importantíssim -ha afegit – que les administracions públiques ens coordinem i col·laborem per a fer realitat projectes com este”.

Així, la consellera ha indicat que a esta primera reunió amb els ajuntaments li seguiran altres trobades amb els representants municipals i que es crearà una comissió de treball “perquè els municipis tenen molt a aportar a este estudi inicial”. Igualment, ha agraït la presència i acolliment de representants d’associacions empresarials i sindicats.

Per part seua, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha agraït la rapidesa a presentar “un projecte que vertebra la Comunitat, tan important per a nosaltres”, i ha subratllat que “és la primera proposta seriosa de connexió entre estes dues comarques que històricament tant han de veure”.

La primera autoritat municipal també ha destacat que esta iniciativa suposa noves oportunitats per a la ciutadania. “Fa molt que la Conselleria treballa en un projecte que ja està perfilat i que ara es definirà amb els ajuntaments implicats. La ciutadania mereix certeses i realitats que resolguen els seus problemes”.

També l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha valorat que “per primera vegada des de 1975 que ens vam quedar sense connexió, es pose un projecte per a unir la Marina Alta i la Safor”, i ha ressaltat que “Dénia, el port més important de la Generalitat que connecta amb les illes Balears, necessita un mitjà de transport sostenible”. A més, ha destacat que “les promeses de la Generalitat es fan realitat com demostra que al desembre tindrem ja el TRAM Dénia-Benidorm”.

La consellera Rebeca Torró ha mantingut una reunió de treball amb alcaldes i alcaldesses i representants de la societat civil de les comarques de la Safor i la Marina Alta a l’Ajuntament de Gandia per a tractar la connexió ferroviària entre Dénia i Gandia. A la presentació d’este estudi també han assistit la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, María Pérez, i la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato.

RECEPCIÓ I SIGNATURA EN EL LLIBRE D’HONOR DE LA CIUTAT

Previ a la reunió, la nova consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha sigut rebuda per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, en el despatx d’alcaldia i els portaveus de les forces polítiques representades en el consistori gandià. Rebeca Torró ha signat en el Llibre d’Honor de la ciutat i rebut un taulell en el qual es representa l’escut dels Borja.