La Generalitat encara li deu a Gandia la seua aportació per al Palau Ducal des de l’Any Borja

Les celebracions de l’Any Borja, en l’any 2010, es desenvolupaven sense notícies del govern de la Generalitat Valenciana. Tota la resta d’administracions, des del govern d’Espanya amb l’1% Cultural i altres ajudes, passant per la Diputació de València i el propi Ajuntament, complien amb el seu deure amb el patró de Gandia. No ho feia així la Generalitat Valenciana del PP de Camps, qui precisament presidia la Fundació Palau Ducal.

Finalment, i després de diverses reunions amb càrrecs secundaris del govern valencià, José Manuel Orengo, qui aleshores era alcalde, va aconseguir, ja en el mes d’octubre de 2010, la paraula del Consell de que aportaria a la ciutat 600.000 euros per al manteniment del Palau Ducal entre els anys 2011 i 2017. Però la realitat és que a data de hui, encara no ha entrat ni un sol d’eixos euros a les arques municipals.

Precisament ahir, Torró va signar el conveni per a la realització de les obres que rehabilitaran la tercera planta del Palau i que ja compten amb el finançament del 75% del pressupost, fiant l’altre 25% a la Fundació Palau Ducal, en la qual està integrada la Generalitat Valenciana.

És per això que des del grup municipal del PSPV-PSOE, el seu regidor Jesús Garcia ha demanat hui a Torró que, com a alcalde de Gandia, li exigisca a Fabra “que comence a abonar ja el deute cultural que té amb aquesta ciutat i amb el Palau Ducal i que arriba fins a 600.000 euros”. Una quantitat que cobriria sobradament eixe 25% que resta per a cobrir les obres de la tercera planta.

Garcia ha lamentat que en aquests dos anys la Generalitat no haja aportat ni un sol euro, ni tan se val haja signat el conveni amb Gandia per tal de complir amb el compromís que van adquirir en 2010. I és que els socialistes, tal i com ha explicat Garcia, dubten que la Generalitat vaja a pagar aquesta quantitat degut a la nefasta situació en la que es troba després de 17 anys de governs de la dreta del PP.