La Generalitat inclou a Gandia en el Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en destí Comunitat Valenciana 2022

Gandia ha sigut una de les ciutats seleccionades per la Generalitat Valenciana per a ser inclosa en el Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en destí Comunitat Valenciana 2022, finançat pel fons Next Generation, a l’espera de ser aprovat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Este pla comptarà amb una inversió de 2,4 milions d’euros.

En la Mesa de Turisme celebrada este matí, presidida per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha estat present el director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos, qui ha valorat molt positivament la candidatura de Gandia: “Gandia ha fet els deures presentant un Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en destí Comunitat Valenciana 2022 extraordinari, finançat pel fons Next Generation. Esta proposta l’està estudiant el Govern d’Espanya i s’aprovaria a finals de novembre amb una inversió de 2,4 milions d’euros”.

El director general de Turisme ha anat més enllà, parlant de la proposta estratègica que ha presentat Gandia i recalcant els valors que definixen la ciutat: “Voldria destacar que Gandia té un pla estratègic de qualitat, sostenibilitat i hospitalitat impulsat per la Generalitat Valenciana i això vol dir que sap el que és, el que vol ser i com vol ser. Gandia té una oferta i demanda constant durant tot l’any, i això afavorix a molts treballadors que passen fixes els dotze mesos de l’any. Gandia, a més, és el destí amb més reconeixements SICTED de tota la Comunitat Valenciana”.

Per la seua part, el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha agraït a la Generalitat la seua tasca i ha reivindicat Gandia: “Gràcies a la Generalitat Valenciana, som el millor destí turístic. L’ajuda econòmica i l’alineació d’estratègies en un espai tan competitiu com és el turisme ens ha fet millors i, per això, reiterem les nostres gràcies”.

Esta Mesa de Turisme té com a objectiu, per una banda, fer balanç de l’històric estiu que ha viscut la platja i la ciutat en general i, per altra, analitzar els elements que siguen millorables.

“Anem a posar damunt de la taula els reptes imminents com la gestió del Pla de Sostenibilitat Turística, que ens ajuda i ens transforma per a unir ciutat i platja i fer valdre els nostres elements patrimonials que complementen el nostre destí de sol i platja”, ha expressat l’edil socialista, qui ha anunciat una presència massiva en les fires internacionals, però sempre cuidant el turisme tradicional, “que és el que ens ha portat fins on estem ara”.