La Generalitat inicia les obres del nou Espai Sanitari Roís de Corella amb una inversió de 15,3 milions d’euros

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, han anunciat este matí que les obres del nou Espai Sanitari Roís de Corella han començat hui mateix. L’anunci ha estat realitzat durant la visita que han efectuat al solar que albergarà la infraestructura sanitària i on han estat acompanyades per la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, els portaveus de les forces municipals representades al consistori gandià, així com tècnics municipals.

Durant el recorregut, Ana Barceló ha assenyalat que “es tracta d’un projecte molt ambiciós perquè anem a dotar la ciutat de Gandia de més recursos assistencials, més especialitats, i sobretot perquè anem a comptar amb un edifici específic destinat a salut pública, que ha estat una peça fonamental durant la pandèmia”.

Així mateix, Barceló ha assenyalat que “este centre reunix evidentment molts dels principis que recull la Llei de Sanitat com són la salut pública, l’assistència sanitària, i també aposta per un servei que és fonamental: la salut mental”. En este sentit, la consellera ha afegit que “durant molt de temps hem apostat per crear una Unitat de Salut Mental a la Conselleria de Sanitat i ampliar els recursos assistencials per a atendre les necessitats de la ciutadania”.

Per la seua banda, Diana Morant ha destacat que “hui és un dia molt emocionant i significatiu per a la ciutat de Gandia i la comarca de la Safor. Hui fem el pas definitiu per a l’inici de les obres. L’alcaldessa ha recordat que després d’accedir al govern en juny de 2015 l’edifici estava absolutament abandonat, desmantellat i sense llicència d’ús. “Afortunadament, amb el canvi polític a la Generalitat, el govern del Botànic va apostar per cobrir les mancances sociosanitàries i va seguir invertint en salut i sanitat, malgrat que feia poc que teníem el nou hospital comarcal”, ha explicat Morant, qui va agrair la implicació del govern presidit per Ximo Puig i que té a Ana Barceló com a consellera de Sanitat.

“Fa quatre anys sabíem que la salut era important, però en estos temps que vivim, és molt important comptar amb un espai d’avantguarda que no serà un centre de salut a l’ús, sinó que anirà més enllà en cobrir la necessitat assistencial en matèria de salut mental, salut pública, més urgències i més centres d’especialitats”, i ha finalitzat la seua intervenció afirmant que “amb l’inici de les obres d’esta infraestructura sanitària la barriada de Roís de Corella recuperarà la seua activitat al temps que es generen prop de 70 llocs de treball entre directes i indirectes”.

Les obres, que s’han adjudicat per 15.351.048,59 euros, contemplen la construcció d’un centre de salut integrat que tindrà una superfície construïda de 6.935 m2, distribuït en quatre plantes; un centre de salut pública amb casa del pacient i escola de salut, que tindrà una superfície construïda de 2.248,62 m2, i es distribuirà en tres plantes; un aparcament al soterrani per a ús de personal sanitari que tindrà una superfície construïda de 4.331,07 m2, i un espai exterior destinat a parc de la salut de 3.800 m2. Els treballs tenen un termini d’execució previst de 30 mesos pel que està prevista l’obertura de la infraestructura durant l’estiu de 2023.

El programa funcional del nou centre sanitari comprendrà un centre de salut integrat que oferirà atenció primària amb PAC i unitats de suport (salut sexual i reproductiva, conductes addictives i odontopediatria); atenció especialitzada amb diferents especialitats mèdiques (atenció a la dona, treball social, salut mental); cirurgia menor ambulatòria; rehabilitació integral ambulatòria i hospital de dia de salut mental.