La Generalitat Valenciana tindrà l’última paraula sobre la DIC i el glàmping de la platja

El portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, s’ha pronunciat hui sobre el trasllat a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat dels informes relatius a la Declaració d’Interés Comunitari (DIC) del glàmping promogut per una mercantil a la partida Muntaner, al Grau, un trasllat que va ser aprovat ahir en la Junta de Govern Local per unanimitat de tots els membres presents de PSPV-PSOE i Compromís Més Gandia Unida, sense discrepàncies sobre este assumpte.

En este sentit, Mascarell ha apuntat que “serà la mateixa Generalitat Valenciana la que tindrà l’última paraula sobre esta DIC i la instal·lació del glàmping, una vegada examinats els informes elaborats pels tècnics municipals, en els quals s’establixen que el promotor haurà d’efectuar les modificacions pertinents, introduint una sèrie de millores”.

Per això, el Grup Municipal Socialista es manté en el seu posicionament inicial, que no és un altre que es considera positiu i idoni per a Gandia disposar d’una instal·lació d’estes característiques, ja que amplia la nostra oferta turística de qualitat i fa més competitiva la nostra destinació turística, generant ocupació vinculada a esta activitat.

“Els socialistes ens mantenim ferms en la nostra defensa del glàmping de la platja, sempre que siga compatible amb l’entorn i el territori. En eixe marc, haurà de ser la Conselleria qui, una vegada estudiats els informes tècnics, tinga l’última paraula”, ha indicat el portaveu socialista.

Des del Grup Socialista es recorda que existix una Administració garantista que, juntament amb la DIC, suposa un doble reforç perquè mecanismes d’esta envergadura tiren endavant. Així, Gandia ha de ser una ciutat de confiança per als inversors i per a projectes com este que la facen encara més atractiva.

“No estem per a perdre oportunitats en instal·lacions com la del glàmping, però també són clares les premisses d’este govern quan un projecte vol implantar-se a la ciutat: respectar els criteris de sostenibilitat i protecció de l’entorn. Ara cal esperar a veure què diu la Conselleria i seguir el camí dels informes, els requeriments i dels ajustos, si s’han de fer. I, a partir d’ací, ja veurem”, ha conclòs Mascarell.