La gestió econòmica dels Socialistes de Gandia ha permés donar un gir de 180 graus a les arques municipals

Salvador Gregori, número 8 de la llista electoral del PSPV-PSOE de cara a les pròximes eleccions municipals i actual coordinador d’Economia i Hisenda a l’Ajuntament de Gandia, ha valorat este matí els últims informes presentats per l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) i l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF).

En estos documents, els organismes constaten que l’Ajuntament de Gandia continua millorant els seus indicadors econòmics. L’informe de l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) confirma les bones xifres amb les quals la corporació municipal paga a este col·lectiu situant el període mitjà de pagament en només 26 dies enfront dels 60 dies de mitjana del conjunt de les administracions locals. Així ho subratlla l’informe del primer trimestre de 2019 en el qual es fa una extensa anàlisi dels municipis espanyols de més de 20.000 habitants.

Si fa dos anys Gandia era assenyalada com una de les administracions més moroses, en l’actualitat es troba entre les més complidores. Les males dades que apareixien eren, segons Salvador Gregori, “per l’efecte perniciós de totes les factures que va deixar de pagar el PP (70 milions d’euros) i que a més estaven fóra de pressupost la qual cosa afectava enormement la possibilitat de liquidar-les i elevava el període mitjà de pagament en el seu conjunt”.

Ha sigut a partir de finals de 2017, amb la liquidació de tot el deute pendent que van deixar els populars, el moment en el qual la situació s’ha normalitzat i els proveïdors de l’Ajuntament cobren dins del termini i en temps i forma adequada com així ho testifiquen també els successius informes que s’elaboren des de la Intervenció Municipal.

D’altra banda, també ha sigut publicat un altre informe, el de l’AIREF, on se cita literalment que “s’aprecien millores en la seua capacitat de retorn, que en cas de confirmar-se en execució, permetrien millorar la seua qualificació”.

 Per tant, tal com assenyala el socialista i membre de la candidatura, “és absolutament inqüestionable la millora de la situació econòmica de les finances municipals i en només quatre anys el gir ha sigut de 180 graus. Tots els indicadors s’han normalitzat, el deute s’ha reduït un 20% (70 milions d’euros) i amb el refinançament aprovat pel Ministeri d’Hisenda, l’horitzó econòmic de la nostra ciutat està moltíssim més clar que al principi de legislatura”.