Xavier Mas Craviotto i Jordi Sebastià, guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2022

El Teatre Serrano de Gandia va acollir ahir diumenge la festa de les lletres gandianes amb els lliuraments dels Premis literaris Ciutat de Gandia, considerats un dels guardons més importants i prestigiosos en la nostra llengua.

Així, Xavier Mas Craviotto, amb La llum subterrània, és el guanyador del LX PREMI AUSIÀS MARCH DE POESIA. Per la seua banda, Jordi Sebastià, amb Un afer europeu, ha obtingut el XLIV PREMI JOANOT MARTORELL DE NARRATIVA.

A més, tal i com ja es va anunciar, fora de concurs, l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (l’IMAB) va concedir el VI Premi Joan Roís de Corella a la Trajectòria Literària a l’escriptor i periodista valencià Ferran Torrent.

La gala va comptar amb la presència de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat del vicealcalde, Josep Alandete, la regidora de l’IMAB, Liduvina Gil  i altres membres corporatius. Així com la presència dels secretaris autonòmics de Cultura, Ximo López, i de Promoció Institucional, Comunicació i Prospectiva, Alfred Boix.

Hi va estar animada per un espectacle on s’hi van donaran cita totes les arts, amb les actuacions dels cantants Carles Dènia i Tesa; la música de S.A. for Dixieland; Motiva Danza; l’Escola Teatre Serrano i Poepremis (els poetes Adriana Serlik, Vicent Lloret, Ana Llopis i Teresa Ferrando). Magnífic colofó per a l’extensa programació de la Tardor literària de Gandia 2022, organitzada per l’IMAB.