La grauera Elena Moncho se suma al projecte de ciutat encapçalat per l’alcalde Prieto

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha desvelat hui una altra de les noves incorporacions que l’acompanyaran en la candidatura del PSPV-PSOE de Gandia que encapçala per a les pròximes eleccions municipals. Es tracta de la veïna del Grau Elena Moncho, qui treballa com a tècnica d’orientació laboral i pertany a l’Executiva de la Federació de Falles de Gandia.

Elena Moncho, com a grauera de pro, ha afirmat que es compromet a treballar pel seu estimat Grau “perquè continue sent una de les portes principals de la ciutat i per a dur endavant tots els projectes que van a desenvolupar-se en el barri, perquè el Grau torne a reinventar-se”.

De la mateixa manera, i donada la seua vinculació professional amb el món laboral, s’ha compromés “a posar a l’abast dels ciutadans tots els meus coneixements personals i professionals per a orientar-los, assessorar-los i formar-los, oferint-los eixes eines necessàries per a cobrir qualsevol carència que puguen tindre, fomentant les seues idees i sent el nexe d’unió entre la ciutadania i l’ajuntament”.

Per últim, ha volgut agrair-li a l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, que haja pensat amb ella per a formar part del seu equip. “Per a mi, és un grandíssim privilegi formar part d’este projecte de ciutat”, ha indicat.

 

TRAJECTÒRIA

Elena Moncho Palacio és llicenciada en Psicologia per la Universitat de València. Actualment, exercix professionalment com a tècnica d’orientació laboral de la UOP-Aula Mentor de l’Ajuntament de Gandia. També ha sigut tècnica d’inserció i prospecció laboral; tècnica en assessorament i marca personal; tècnica orientadora coach-formadora en habilitats personals, i docent formadora, entre d’altres. A més, va ser psicopedagoga en la Mancomunitat de Municipis de la Safor i psicòloga en el taller de psicoestimulació cognitiva de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de la Safor.

És una dona que sent una gran passió pel Grau i per les Falles. Grauera pels quatre costats, forma part de la Junta de Districte del Grau des de fa tres legislatures, a més d’estar involucrada en la Comissió de Cultura d’esta Junta de Districte des de fa vint anys.

 

Està molt vinculada a diverses associacions del Grau, com la Germandat del Davallament, a la qual sempre ha estat lligada tota la seua família, o la Confraria de Sant Nicolau, on els seus pares són membres molt actius. Com a grauera activa que és, participa d’alguna manera o altra en tots els actes que es duen  a terme en la barriada marítima.

 

Pel que fa a la seua ampla trajectòria fallera, des del mateix moment que va nàixer, sempre ha format part de la Falla Grau. En esta emblemàtica comissió ha sigut de tot: presidenta durant dos exercicis, sent la primera –i única dona, fins al moment– que ha ostentat este càrrec en la Falla Grau. Ha sigut reina de la falla i reina de la falla infantil. També va exercir durant tretze anys el càrrec de secretària i dos anys el de vicepresidenta.

 

Va formar part de les corts d’honor de la fallera major i de la fallera major infantil de Gandia, i en l’any 2012 se li va imposar el Gesmil d’Or.

 

En 2019 va tindre l’honor de viure un dels moments més especials i excepcionals que es poden donar en una família fallera de soca-rel com la seua. Eixe any, la seua filla Júlia va ser fallera major infantil de Gandia. Quan Júlia va finalitzar el seu regnat, Elena Moncho va passar a formar part de l’Executiva de la Federació de Falles (FdF) de Gandia. Hui en dia, continua treballant de valent dins de la FdF, així com en l’Executiva de la seua benvolguda Falla del Grau.