La III Maratón Roller Internacional Gandia congrega 500 patinadors amb rècord de participació

La Maratón Roller Internacional Gandia torna a celebrar-se després de ser ajornada per la pandèmia. I esta vegada ho fa amb un cartell de renom internacional. El pròxim diumenge, 30 d’octubre més de 500 participants es donaran cita en una nova edició, la tercera a Gandia, que pretén augmentar el nivell del passat.

La regidora d’Esports, Lydia Morant, juntament amb l’organitzador d’este esdeveniment, Marcos Estruch, han presentat este matí totes les novetats que hi haurà de cara a esta edició. Enguany l’eix neuràlgic canvia. Es trasllada des del passeig Rosa dels Vents on es feia en anteriors edicions, cap a primera línia. Concretament, davant de l’Hotel Bayren és realitzarà l’eixida, l’arribada a meta i l’entrega de premis. «Crec que la prova millora perquè estem en un espai molt més atractiu per a tots els participants», ha declarat Morant.

A més, l’edil socialista ha remarcat la importància de portar proves d’este nivell a la platja fora del període estival: «Des del Servei d’Esports volem agrair a l’empresa organitzadora per comptar amb Gandia per a una prova d’este nivell i referent a la nostra platja. Que es porte a terme fora de la temporada estival ens dóna contingut i ens ajuda a desestacionalitzar», ha apuntat la regidora d’Esports.

Hi haurà un total de 10 nacionalitats representades, 13 comunitats autònomes i un 63% de gent de la resta d’Espanya. «Tenim quasi un 50% de participació tant masculina com femenina, un 52% i un 48%, respectivament, i crec que és de les poques proves en el àmbit esportiu que puguen obtenir estos percentatges», ha assenyalat Estruch.

Es tracta de tres proves, amb distàncies de 42 km, 24 km i 12 km, totes elles amb eixida conjunta. Per altra banda, la competició té una vessant solidària, ja que, com ha apuntat l’organitzador, «col·laborarem amb l’Associació Rosa dels Vents per tal d’aportar la nostra ajuda i posar el nostre granet d’arena».