La iniciativa #NoEstàsSola s’amplia als establiments d’oci nocturn de Gandia

Després de la bona acollida que ha tingut la primera part de la campanya #NoEstàsSola, iniciativa de l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia destinada a la conscienciació ciutadana i la lluita contra la violència de gènere, hui els regidors socialistes Juana Navarro i Vicent Mascarell han presentat la segona part de la campanya que abasta als xiringuitos de la platja i locals d’oci nocturn.

D’esta manera es pretén donar visibilitat als recursos, oferir l’ajuda necessària i estar en constant col·laboració amb tots els àmbits possibles de la societat, especialment amb el sector d’oci nocturn i hostaler, perquè qualsevol víctima de violència de gènere puga comptar amb el suport i el coneixement dels recursos. A més, els locals adherits a la campanya comptaran amb un protocol d’actuació per a saber com poder contenir la situació fins a l’arribada dels Cossos de Seguretat de l’Estat i quina atenció necessita la víctima fins a l’arribada dels professionals especialitzats.

En esta ocasió, la campanya #NoestàsSola estarà present en els establiments d’oci nocturn de Gandia, en els quals podran trobar els cartells i adhesius en llocs visibles i accessibles dels locals, on apareixeran els principals telèfons i recursos existents per a detectar i intervenir davant la violència de gènere“, ha explicat Navarro, qui ha destacat que en els cartells hi ha un codi QR, on hi ha la informació detallada per a les dones, amb una sèrie de consells sobre com han d’actuar si presencien o patixen un cas de violència masclista, així com els principals telèfons i recursos per a la intervenció immediata. “A més, estos consells es podran trobar en els accessos als banys, perquè de manera discreta puguen accedir a la informació“, ha indicat la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

Per la seua banda, el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, hi ha agraït la col·laboració dels establiments d’oci. “El sector turístic va demostrar durant els mesos de confinament tenir una gran responsabilitat i, ara, torna a demostrar que està de la banda de la ciutadania i que podem comptar amb ell per a combatre la violència masclista“, ha assenyalat.