La IX Fira del Major arriba amb dos dies plens d’activitats

La regidora de Gent Gran, Maribel Codina, i la coordinadora del centre de convivència Roís de Corella, Ana Ferrer, han anunciat hui la IX edició de la Fira del Major, que se celebrarà en els jardins de la Casa de la Marquesa el 14 i 15 de maig. “La Casa de la Cultura és un lloc idoni perquè les empreses, col·lectius i professionals puguen oferir els seus productes i serveis al públic. D’esta manera, les dues jornades es convertixen en un aparador d’informació i activitats dedicades, expressament, per a la gent gran de la ciutat”, ha comentat l’edil socialista.

“A més de totes les activitats programades, l’esdeveniment comptarà amb 13 estands informatius que obriran de 10 a 13 hores i de 17 a 19.30 hores. En ells, la gent gran de Gandia es podrà informar sobre els serveis de teleassistència i de salut auditiva de la ciutat, l’oferta de viatges i balnearis que oferixen les empreses de la ciutat, els diferents cursos que poden fer, etc.”, ha explicat Ferrer. La coordinadora també ha recordat que totes les propostes del programa són gratuïtes i estan obertes al públic a excepció de la caminada de dimecres.

Per part seua, Codina ha animat totes les persones majors de Gandia a gaudir d’este esdeveniment que compta amb “un ampli nombre de tallers, exhibicions i activitats pensades perquè gaudisquen d’una fira especial”.

L’esdeveniment s’inaugurarà a les 10.30 hores de matí amb el lliurament de premis del concurs que els diferents grups de pintura dels centres de gent gran de la ciutat van dur a terme per decidir quin dibuix encapçalava el cartell de la Fira d’enguany. La guanyadora va ser Rosa Cloquell Ferrandis, usuària del centre de pintura del CEAM Gandia. Després, els assistents podran gaudir de diferents activitats. Entre altres, hi haurà una sessió de gimnàstica a les 10.30 hores, una masterclass d’automassatges a les 11.30 i una altra classe de zumba a les 12 hores. El matí acabarà a les 12.30 hores amb el showcooking i la degustació de fideuà a càrrec de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia. La vesprada continuarà amb una exhibició de ball en línia a les 17 h, una altra de danses valencianes a les 17.30 h i una de balls de saló a les 17.45 h. Després, serà el torn de l’alumnat de l’escola de dansa Rapsòdia, que actuarà a les 17.55 h. A les 18.20 h, els integrants del curs de coreografia del Centre de Roís de Corella portaran a terme un tribut a ABBA i, a les 18.35 h, el grup d’orfeó del Centre de Convivència de Corea tancarà el primer dia.

La programació de dimecres arrancarà a les 9.45 h amb una caminada i seguirà a les 10 del matí amb el taller de pintura al carrer ‘Pintar Naturalment’. A les 11 h es farà una master class de ioga amb cadira i a les 12 n’hi haurà una altra de ‘Fit Flam’. La vesprada començarà amb una exhibició de sevillanes a les 17 h i continuarà amb una altra de ball en línia a les 17.30 h. A les 18 h, els alumnes de ball de coreografia del Centre de Convivència de Corea faran un altre tribut, esta vegada a Cher. A les 18.15 h, el grup de dansa de la Fundació Espurna oferirà l’espectacle de ball i ritmes ‘Sigues tu’. Finalment, l’associació Cor i Rondalla Santa Cecília posarà el punt final a les activtats amb la seua actuació, que tindrà lloc a les 18.20 h.