La Junta de Govern de Gandia fa l’últim pas traslladant a la Generalitat els nous informes de la DIC de l’ecocàmping del Molí de Santa Maria

El portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell, s’ha pronunciat hui respecte al trasllat per part de la Junta de Govern de la Ciutat de Gandia a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de nous informes municipals relatius a la Declaració d’Interés Comunitari (DIC) de l’ecocàmping del Molí de Santa Maria.

D’esta manera, el projecte d’ecocàmping promogut per la mercantil Sunny Resorts està seguint els tràmits administratius requerits. En este sentit, la Junta de Govern ha fet hui l’últim pas a l’espera que la Generalitat Valenciana, atenent els informes de les diverses conselleries i direccions generals, es pronuncie sobre la conveniència d’ubicar este projecte a la nostra ciutat.

“Des del minut zero, els socialistes hem vist amb la instal·lació d’esta activitat turística una oportunitat per a la nostra ciutat, la qual dinamitzarà l’entorn del Grau i la platja per a poder competir amb millors condicions com a destí. Es tracta d’un projecte que genera economia, llocs de treball i contribueix a la desestacionalització. Per tant, no podem i no devem rebutjar-ho”, ha assenyalat el portaveu socialista.

En qualsevol cas, Mascarell ha indicat que el posicionament del Grup Municipal Socialista està supeditat a què els informes siguen favorables. “Tot i que sembla que, segons el que diuen els informes de les diverses administracions competents, estiguem en l’últim pas perquè s’aprove definitivament la DIC. No obstant això, serà la Generalitat Valenciana qui, en l’àmbit de les seues pròpies competències, tindrà l’última paraula”, ha remarcat.

Els socialistes recorden que l’ecocàmping del Molí de Santa Maria –que suposaria una inversió de 9,5 milions d’euros, creant entre 70 i 80 llocs de treball directes–, en cap cas s’ubicaria en sòl protegit de la marjal, ja que es tracta d’una zona del Molí de Santa Maria prop de Cartonajes Unión de sòl agrícola comú, en horts que la majoria estan abandonats.

Des del Grup Municipal Socialista també es destaca que este projecte és d’una empresa privada i que el Govern local es limita a acatar el que indiquen els informes tècnics que emeten el mateix Ajuntament de Gandia i la Generalitat Valenciana. En tot cas, el portaveu socialista remarca que “este projecte és una mostra més de què les empreses privades confien en Gandia com a ciutat on poder fer les seues inversions d’una manera segura i solvent”.

Per tot açò, els socialistes considerem que no podem quedar-nos parats, i hem d’atraure inversions que permeten diversificar la nostra oferta i atraure un turisme amb major poder adquisitiu. “No devem paralitzar les inversions que arriben a la nostra ciutat, sempre i quan complisquen amb els paràmetres de sostenibilitat, de protecció de l’entorn i, per descomptat, que siguen legals”, ha conclòs Mascarell.