La Junta de Govern Local aprova altres 69 ajudes per a l’activitat comercial i de serveis de Gandia

El co-portaveu del Govern, José Manuel Prieto, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes abordats hui a la Junta de Govern Local, on s’ha ratificat una nova tanda d’ajudes a l’activitat comercial i de serveis després de la crisi ocasionada per la covid-19. Concretament, 69, de les quals 67 rebran el màxim de 1.500 euros i dues 750 euros. Per tant, ja s’està en disposició de pagar al més aviat possible 361.500 euros provinent de fons municipals.

Prieto ha recordat que “tot el romanent de tresoreria dels recursos que l’Ajuntament destina a pal·liar els efectes de la covid-19 es posen a disposició d’altres ajudes, com és el cas de les presentades recentment per a la reactivació del sector turístic”.

També s’hainformat del decret aprovat d’instrucció de treball a distància fins al 21 de setembre. Cal recordar que l’Ajuntament ja havia començat a treballar al respecte des de l’any passat a través d’un pla d’ordenació de maig de 2019. I, el que s’ha fet ara, és ampliar-lo d’acord amb les mesures establertes per l’Administració General de l’Estat arran de la covid-19. ”Esperem l’autorització perquè del 21 de juliol al 21 de setembre s’hi puga acollir el 30% del personal, sobretot els departaments amb perfils més tècnics. Les treballadores i treballadors podran treballar a distància un mínim de dos dies a la setmana, mentre que de forma presencial hauran de realitzar 37,5 hores mensuals, un màxim de 3 dies a la setmana. Ens mantenim també a l’espera de noves instruccions a partir del 21 de setembre quan acabe la pròrroga”, ha explicat el co-portaveu i regidor de Recursos Humans.

D’altra banda, l’edil socialista ha anunciat que el pròxim dissabte 18 de juliol, a les 23.59 hores, es dispararà al braç del port un castell de focs d’artifici de la pirotècnia Aitana, finançat al cent per cent pel programa de la Diputació de València ‘Torna la llum’. A la mateixa hora, seran moltes localitats costaneres valencianes, algunes de la Safor, com Oliva, les que ompliran de llum i color la nit de juliol. La iniciativa forma part de les línies de treball encetades per l’ens provincial per a donar suport a col·lectius afectats per la crisi econòmica arran de la covid-19. En este cas, la federació valenciana de pirotècnies, Piroval, que està patint les conseqüències de la suspensió de les festes. “L’espectacle es farà amb totes les mesures de seguretat. No requerix concentració de gent, perquè el castell es podrà vore des de qualsevol racó de la nostra extensa platja”, ha indicat Prieto.

Un altre punt de la Junta de Govern Local ha estat la concessió d’una subvenció al Departament d’Esports, dirigit per la regidora socialista Lydia Morant, d’11.520 euros per als Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana.