La Junta de Govern Local aprova les primeres 174 ajudes al comerç de Gandia

El coportaveu del Govern local, José Manuel Prieto, ha comparegut en roda de premsa per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la Junta de Govern Local celebrada esta setmana, on destaca la ratificació de la primera tanda d’ajudes concedides per a reactivar el xicotet comerç, l’hostaleria i el sector serveis de la ciutat davant la crisi de la covid-19. Concretament, ja s’han ratificat un total de 174 ajudes (258.000 euros) de les 740 sol·licituds admeses a tràmit. Cal destacar que totes, excepte dues, han rebut l’ajuda màxima de 1.500 euros cadascuna i el 80% de les sol·licituds s’han formalitzat de forma telemàtica.

Prieto també ha informat que el Butlletí Oficial de la Província (BOP) de València ja ha publicat la convocatòria de les subvencions directes de l’Ajuntament de Gandia per a reactivar el sector turístic de la ciutat. Poden ser beneficiaris d’esta subvenció microempreses i pimes, qualsevol que siga la forma jurídica i que complisquen amb els requisits establerts per a cada línia i en tots els casos que l’activitat s’haja vist suspesa pel que es disposa en la normativa dictada durant l’estat d’alarma. El termini per a la seua sol·licitud d’estes ajudes finalitza el pròxim 4 d’agost. “Es tracta d’un nou compromís del Govern local per tal de pal·liar els efectes de la pandèmia en el sector turístic. Seguim treballant intensament per eixir-ne junts, entre tots”, ha indicat el coportaveu del Govern de Gandia.

L’edil socialista també ha recalcat que les actuacions a la urbanització de Montesol, a Marxuquera, per tal de mitigar els danys ocasionats a la part pública per l’incendi devastador de l’agost de 2018 i dotades amb un pressupost de 451.000 euros van a bon ritme. “Acomplim el compromís adquirit amb el veïnat de Montesol de fer-hi una inversió pública potent. Concretament, en la restauració de tres vials i totes les zones verdes o parcs públics molt danyats pel foc”, ha assenyalat Prieto.

D’altra banda, en esta Junta de Govern Local també s’ha aprovat el projecte de tele-comandament per a la supervisió de la xarxa de pluvials i clavegueram, amb un pressupost de 589.000 euros, una actuació que permetrà una millora en el tractament de les dades, amb fibra, i un canvi electrònic de tota la xarxa.