La Junta Electoral dóna una garrotada al PP en desestimar la seua denúncia contra Diana Morant i resoldre que el discurs de la Gala del Turisme no va vulnerar la llei

El PSPV de Gandia ha valorat com “una dura garrotada al PP” la resolució de la Junta Electoral de Zona (JEZ) que dóna la raó a l’alcaldessa, Diana Morant, en assegurar que el discurs que va pronunciar en la III Gala del Turisme no va vulnerar la legalitat. Este organisme ha desestimat la denúncia interposada pel regidor Vicent Gregori, en representació del PP, perquè, al contrari del que consideraven els populars, este parlament “no contravé els principis d’objectivitat i neutralitat” que han de regir els actes polítics durant la campanya ni advertix “connotacions electoralistes ni exposicions d’assoliments”.

Per als socialistes, la resolució de la Junta Electoral de Zona és “clara i contundent”: el discurs de Diana Morant “no atenta contra l’article 50.2 de la LOREG i Instrucció 2/2011 de 24 de març de la Junta Electoral Central, per la qual cosa ha de ser desestimada la reclamació”. D’esta manera, segons ha subratllat el portaveu del PSPV de Gandia, José Manuel Prieto, “ni hi ha hagut utilització il·legal de recursos públics per part de l’alcaldessa, ni hi ha hagut míting polític, ni hi ha hagut cap irregularitat, com el PP ha pretés fer creure a la ciutadania i a la Junta Electoral de Zona”.

2
La Junta Electoral de Zona descriu que l’alcaldessa no realitza cap esment exprés a èxits o assoliments per l’Ajuntament sinó que felicita els premiats amb elogis sobre la seua participació en la promoció del turisme de Gandia, realitza reflexions sobre els criteris que han de regir la incentivació del turisme a Gandia així com l’actuació duta a terme per la població durant l’incendi de Marxuquera a l’agost de 2018. Així mateix, segons l’acta, Diana Morant comunica un nou espai per a concerts als jardins de l’Espai Baladre de la platja “a fi de donar major rellevància a este sector a la ciutat de Gandia”.

El portaveu socialista, José Manuel Prieto, ha conclòs: “Estem veient com el PP s’ha decantat per una campanya electoral bruta, plena de mentides i de denúncies falses que no consentirem aquells que som escrupolosos amb la legalitat. Una vegada més ens demostren que no poden suportar que a Gandia li vaja bé”.