La justícia dóna la raó a l’Ajuntament de Gandia front a una demanda d’informació del Partit Popular  

 

Gandia  17 de febrer 2016.- La justícia dóna la raó a l’Ajuntament de Gandia i desmunta totalment les habituals acusacions del grup municipal del Partit Popular en què asseguren que des del consistori no se’ls facilita l’accés a expedients de llicències d’obres i d’activitats. Així el Jutjat del Contenciós Administratiu número 9 de València, en data del 8 de febrer del 2016, ha fallat desestimar el recurs interposat, per Victor Soler, per vulneració del dret fonamental per la inactivitat a l’hora de facilitar l’accés a consulta d’expedients de l’Ajuntament.

Amb la sentència a les mans i més de vint documents que proven que l’Ajuntament sempre diu que ‘sí’ quan se li demana informació, ha comparegut davant els mitjans de comunicació, José Manuel Prieto, regidor d’Administració, Modernització i Govern Obert, “no per repetir moltes vegades una mentida la converteixes en una veritat. Estem cansats d’escoltar al Partit Popular que el govern de Gandia és poc transparent i dona poc accés a la informació municipal. Hui compareix per informar que el Partit Popular acaba de perdre un juí contra l’Ajuntament per vulneració del dret fonamental d’accés a la informació. El PP l’ha perdut  perquè la justícia reconeix que aquest govern proporciona tots els informes que se li han sol·licitat  des del grup de l’oposició des que ha començat aquesta legislatura”.

La demanda del Partit Popular contra l’Ajuntament feia referència a la sol·licitud dels expedients referents al Club de Fumadors, al ZAS Plaça Castells i als immobles que té l’Ajuntament en propietat i en lloguer. A la sentència, favorable a l’Ajuntament, es detallen totes les dates en que la informació havia sigut facilitada i al mateix temps consta registrat que el propi Victor Soler i un altra persona havien tingut accés i havien consultat els documents requerits.

José Manuel Prieto ha volgut recordat els principis bàsics d’aquesta legislatura que són totalment oposats al que havia fet el PP quan governava. Així ha dit que “quan ells acudeixen a la justícia per vulneració, la justícia els diu que els expedients son proporcionats. En canvi nosaltres havíem d’anar als jutjats a reclamar la informació perquè efectivament sens vulnerava el dret a obtenir aquesta informació. Només cal recordar que el mateix Partit Popular, que ara parla de transparència, va estar condemnat en diverses ocasions la passada legislatura per no facilitar la informació que se li demanava”.

També ha recordat el compromís del nou equip de govern de gestionar i administrar l’Ajuntament de forma responsable i transparent, segons José Manuel Prieto “tenim el compromís d’acceptar totes les sol·licituds d’informació que es presenten per a no vulnerar el dret a la informació que ells si que feien. Aquest és un govern transparent, que posa en pràctica una nova manera de fer política després de 4 anys del Partit Popular, d’opacitat, obscurantisme i males pràctiques, com ha quedat demostrat pels tribunals en diferents sentències”.