La justícia dóna la raó als Socialistes en la seua denúncia per presumptes fraus en IPG

La jutge del Jutjat d’Instrucció número Tres de Gandia ha absolt al president d’Iniciatives Públiques de Gandia (IPG), Vicent Mascarell, davant la querella presentada per la que fóra representant del PP en esta empresa pública, Lola Moncho, per presumptes injúries i falta a l’honor contra la seua persona, en fer pública la seua relació contractual amb una de les empreses més beneficiades per IPG, dirigida pel seu fill i el seu nebot.

En l’auto judicial s’acorda el sobreseïment d’esta demanda, ja que les manifestacions efectuades per Vicent Mascarell es van produir “en un marc de caràcter clarament polític, i responen a una opinió realitzada per qui les emet, que no resulta gratuïta en emetre’s en relació a uns fets o idees que s’exposen”. A més, les afirmacions del president d’IPG es van dur a terme en l’àmbit de l’exercici de la llibertat d’expressió contemplat en l’article 20.1.a de la Constitució Espanyola.

“No ens van a callar a l’actual Consell d’Administració d’IPG, que partix d’un mandat molt clar de la ciutadania, que no és un altre que aplicar la transparència, llums i taquígrafs davant l’obscurantisme de l’anterior etapa del PP. I és que els gandians es mereixen saber en què es van gastar uns diners, que no tenien, els anteriors gestors de l’empresa pública”, ha remarcat Mascarell.

L’exedil del PP Lola Moncho va arribar a ocultar a la resta de membres del Consell d’Administració d’IPG l’existència d’una sèrie de contractes signats amb l’empresa Gestiones Técnicas de Desarrollo Económico que facturava 55.000 euros per any, almenys des de 2014. Estos contractes eren, aparentment, ficticis perquè en la pràctica el que es feia era pagar el sou de Lola Moncho a raó de 4.235 euros al mes.

L’empresa Gestiones Técnicas de Desarrollo Económico, propietat del nebot de Moncho, cobrava per realitzar informes i assessorament de projectes virtuals com ara la Ciutat Agroalimentària, el Parc Aquàtic o la Universitat Catòlica, quan en realitat té molt poca experiència en este tipus de tasques. A més, el contracte obligava a IPG a posar a la disposició de l’empresa un despatx amb línia telefònica i Internet, i una secretària pagada per la mateixa empresa pública, en la segona planta de l’Ajuntament de Gandia.

Posteriorment es va saber que l’empresa, en realitat, estava dirigida pel fill de Lola Moncho, qui va ser gerent d’IPG en la primera etapa de l’anterior govern del PP.