La Justícia tomba la renovació a 50 anys del cànon de l’aigua de Torró

La Justícia ha donat “el colp definitiu a la pèssima gestió econòmica del PP de Gandia”. Així ho ha afirmat el portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell, qui ha anunciat la pitjor de totes les sentències judicials per al PP durant esta legislatura, la que tomba definitivament la renovació a 50 anys del cànon de l’aigua potable que pretenia aprovar Arturo Torró.

Segons assenyala Mascarell, la sentència va arribar al consistori gandià fa ja més d’un mes, però l’alcalde Torró i el seu govern “han preferit amagar-la per a enganyar a la ciutadania i ocultar un fet que confirma, més encara, la ruïna a la qual han portat a l’Ajuntament de Gandia”. I és que, tal com afirmen els socialistes, els populars acumulen fins a tres pressupostos quadrant els comptes amb un ingrés extraordinari que esperava sumar entre 8 i 10 milions per esta operació il·legal.

Cal recordar que la fosca operació que pretenia dur a terme Torró i que anava a hipotecar a Gandia durant els pròxims 50 anys, va ser denunciada per la mercantil Grup Agbar (a través de la seua filial Aquagest Levante), qui considerava que les condicions del nou concurs que va convocar Gandia després de pactar el rescat de l’aigua per 86,5 milions d’euros, eren sens dubte una barrera d’entrada a altres possibles licitadors, ja que qui optara a gestionar l’aigua de Gandia havia d’assumir els costos del rescat del contracte anterior, la qual cosa donava un clar avantatge a l’empresa actual de l’aigua, Aguas de Valencia.

Els Socialistes lamenten que Torró haja amagat esta sentència amb la finalitat de tergiversar i manipular la informació i seguir enganyant a l’opinió pública. Perquè l’única cosa certa en tot açò és que la justícia va fallar favorablement a l’operació que va dur a terme l’anterior govern socialista -malgrat tots els recursos que va presentar Arturo Torró, que va ser condemnat en costes, quantitat que no se sap si ja ha pagat-, mentre que l’operació del govern del PP va necessitar només d’uns mesos per a ser paralitzada per la justícia, que ara l’anul·la definitivament, agreujant així l’economia local, que hauria patit un dur colp d’haver-se dut a terme l’operació.