La jutge imputa a l’alcalde Torró per un presumpte delicte d’estafa, desobediència i falsedat documental

Davant la imputació de l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, per part del jutjat d’instrucció número 3 de la ciutat, per un presumpte delicte d’estafa, desobediència i falsedat documental en el cas de l’acomiadament de les treballadores de les escoletes municipals, des del Grup Municipal Socialista li demanem al primer edil gandià que rectifique, complisca el que dicta la justícia i readmeta a les 12 educadores que ho van denunciar per acomiadament il·legal.
“El que estan dient els jutges és que les coses no es van fer bé en el procés de privatització de les escoletes, regalant un projecte que vam construir entre tots els gandians a una empresa privada, i acomiadant a unes magnífiques treballadores que havien obtingut la seua plaça en un procés selectiu públic”, ha destacat la secretària general del PSPV-PSOE de Gandia, Diana Morant.
Morant li ha recordat a Torró que “portar la vara de comandament en les processons no li eximeix de complir amb la justícia, així com la borratxera de poder d’una majoria absoluta no dóna permís per a governar saltant-se les lleis. Per açò, la jutge li està dient que és un alcalde desobedient, que aquesta ciutat no es mereix”.
La secretària general dels Socialistes de Gandia ha posat l’accent en el drama humà que han estat vivint aquestes treballadores durant tot este temps. “Unes professionals que, amb la raó que dóna la justícia, han sigut maltractades durant dos anys pel Govern del Pàg. Però estes treballadores sempre han comptat amb el respecte de tota la societat, amb una superioritat moral enfront de l’alcalde Torró”, ha assenyalat Morant.

Respecte a la resolució judicial, si bé és cert que desestima la querella presentada en el seu moment pel PSOE “per falta de legitimació per actuar com a acusació particular”, cal destacar que la jutge actua d’ofici en considerar que “del relat de l’escrit presentat i dels documents acompanyats s’infereix que existeixen indicis racionals i suficients d’un delicte de desobediència”, ampliant-ho en la part dispositiva als delictes d’estafa i falsedat documental. D’esta manera, els socialistes estan estudiant la possibilitat de personar-se com a acusació popular en aquesta causa.
“El senyor Torró passarà a la història de la nostra ciutat per ser el primer alcalde imputat de la democràcia”, ha recalcat el portaveu socialista, Vicent Mascarell. Així, de l’auto es desprèn clarament que l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, serà investigat per negar-se a acatar una sentència judicial que demanda que 12 treballadores (que van anar injustament acomiadades), foren reincorporades als seus llocs de treball i se’ls pagaren el que se’ls devia.
“L’auto és contundent i clar, apuntant que l’alcalde Torró no solament s’ha negat a complir fins a dues sentències judicials, sinó que a més no ha tingut escrúpols i ha sigut capaç de manipular documents públics, enganyant tant als tribunals com als afectats”, conclou Mascarell.