La licitació del projecte constructiu del tram de la CV-60 que afecta la Safor s’iniciarà entre els mesos d’abril i maig

La Generalitat Valenciana licitarà entre els mesos d’abril i maig el projecte constructiu del tram de la CV-60 que afecta la Safor. Així ho ha anunciat este mateix matí la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, en una reunió que ha mantingut amb empresaris de Gandia i la comarca. Rebeca Torró ha explicat que la licitació s’iniciarà una vegada que la Conselleria de Transició Ecològica emeta la declaració d’impacte ambiental (DIA) corresponent.

José Manuel Prieto ha volgut agradar la presència de la consellera i ha destacat que una de les principals prioritats del Govern local al en este moment és el mapa de les infraestructures. “Estem en un moment en què són necessaris acords de ciutats, pactes de ciutats entre els agents socials, econòmics i els actors polítics per fer possibles algunes de les reivindicacions històriques ateses per la Generalitat que és una aliada imprescindible i sensible a les nostres demandes”.

L’alcalde s’ha referit a la CV-60 com a “una realitat que ens ajudarà a continuar amb la generació d’oportunitats i de prosperitat. La vertebració econòmica és possible amb les infraestructures”, i ha afegit que “no és bo el soroll al debat de les infraestructures. Per contra, Gandia, per exemple, al projecte de la CV-60 ha fet al·legacions favorables en un sentit d’integració. Al·legacions de respecte als municipis per on passa perquè no és un projecte només d’una ciutat, és de tota una comarca. El debat públic ha de ser assossegat i fora del soroll perquè parlem del futur d’esta terra”.

Per part seua, Rebeca Torró ha afirmat davant els mitjans de comunicació que “la vertebració del territori és prioritària per al Consell. La CV-60 ha estat reivindicada durant massa anys, ja que és una infraestructura vital. Hi ha hagut molts accidents i és una necessitat bàsica per als ciutadans”.

La consellera ha explicat que tant al tram de la Safor com a la Vall d’Albaida avancen a bon ritme i que suposen pràcticament una inversió propera als 130 milions d’euros. “En estos moments ja podem parlar de redaccions de projectes i continuem invertint a la CV-60. Des del 2019 fins hui només al tram de La Safor hem invertit tres milions d’euros perquè sabem que és una infraestructura vital per a esta comarca i per a les Comarques Centrals”, i ha conclòs la seua intervenció incidint que “ningú tinga cap dubte que les infraestructures que desenvolupem a la Generalitat Valenciana sempre tenen un equilibri entre infraestructura i protecció del medi ambient”.