La liquidació del pressupost municipal de Gandia de l’any 2020 torna a ser positiva

El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha comparegut este matí en roda de premsa per a informar que ja ha estat aprovada la liquidació del pressupost de l’any 2020. Tal com ha explicat Gregori, el resultat de la liquidació constata que el romanent de tresoreria és de 8,5 milions d’euros en positiu i que el resultat pressupostari és de 12,6 milions d’euros.

“Amb estos resultats podem afrontar noves iniciatives i despeses extraordinàries que no estiguen previstos en el pressupost”, ha declarat l’edil socialista, qui també ha posat en valor que les dades referents a estabilitat pressupostària són positives i que es complix la regla de despesa. Tot això, mentre el Període Mitjà de Pagament (PMP) del consistori gandià es troba en 16,9 dies, molt per baix del que marca la llei.

Després d’informar de les dades, Gregori ha declarat que tot i que l’any passat va ser “molt dur a causa de la pandèmia” hem pogut acabar l’exercici en positiu. “Vam suspendre taxes per ajudar a empreses i a la ciutadania a suportar la situació excepcional provocada per la covid-19 i vam haver d’incrementar notablement la despesa en partides com sanitat o serveis Socials. També vam posar en marxa línies d’ajudes perquè ningú es quedara enrere. Malgrat estos factors, el bon comportament i la responsabilitat de totes les regidories ha permés ser on som hui”.