La mala gestió del PP i de Torró i la seua decisió irresponsable de paralitzar l’Innova costaran a Gandia més d’1,4 milions d’euros

La mala gestió del Govern del PP i d’Arturo Torró i la seua decisió irresponsable de paralitzar les obres de l’edifici Innova “costaran a Gandia 1.456.374 euros”, que és el cost que l’Ajuntament haurà de pagar per no haver fet cas als requeriments del Ministeri.

El portaveu dels socialistes, José Manuel Orengo, ha explicat que el projecte Innova s’anava a finançar amb un préstec de 4.608.000 euros, que seria la quantitat que haguera costat a l’Ajuntament de Gandia i a la Universitat Politècnica de València si aquest s’haguera acabat. Però la decisió de Torró de paralitzar l’Innova ha suposat que Gandia “haja de pagar, a més del préstec, uns interessos de demora de prop d’1 milió d’euros”. A més, “Gandia haurà de retornar la subvenció que va rebre a fons perdut de 511.999 euros”.

Així, Torró i el seu govern “han causat un perjudici per a les arques municipals de més d’1,4 milions d’euros que posarà en perill l’estabilitat econòmica de la ciutat” i que també pot posar en perill, segons va assegurar el mateix Guillermo Barber, les nòmines dels treballadors municipals.

Davant açò, i segons ha denunciat Orengo, el PP “acatxa el cap i només és capaç de tirar les culpes a l’anterior executiu”, amb “mentides” que el portaveu socialista s’ha encarregat hui de desmuntar una per una amb documentació.

“La primera mentida és que l’obra la va paralitzar l’anterior executiu socialista”, ha explicat Orengo, ja que “va ser el propi Torró el que va ordenar que es pararen els treballs”. Tampoc és cert que l’empresa constructora s’anara perquè el Govern socialista no pagava, sinó que va anunciar que deixaria els treballs “quan Torró li va anunciar que el que tinguera a veure amb Orengo no ho anava a pagar”

Però segons el parer d’Orengo, “la mentida més grossa és que no hi havia diners en l’empresa pública ni en l’Ajuntament per a pagar les obres del projecte Innova”. Referent a açò, el socialista ha explicat que el projecte Innova comptava amb un préstec de 4.608.000 euros, més la subvenció a fons perdut de 511.999 euros. Un total de 5.119.999 euros dels quals 3,4 milions es van transferir a l’empresa pública. Els 1,7 milions restants es van quedar en l’Ajuntament, “que és on a dia de hui haurien d’estar”.

Amb els 3,4 milions que tenia*IPG de l’Innova, es van pagar 350.000 euros del projecte arquitectònic i 467.288 euros corresponents a l’IVA de les factures de l’ingrés de diners de l’Ajuntament a IPG. Per tant, “quan els socialistes van deixar el Govern de Gandia l’empresa pública comptava amb 2.596.044 euros per al projecte”, mentre que en caixa hi havia 13,8 milions d’euros, la qual cosa demostra que el PP “podria haver acabat l’Innova”.

El socialista ha acreditat la seua afirmació amb l’informe de l’economista Leopoldo Pons, contractat pel Govern del PP, sobre Iniciatives Públiques de Gandia, del que es desprèn que a 10 de juny de 2011, l’empresa pública disposava de 647.680 euros en tresoreria i 2,6 milions d’imposicions a termini fix. Per tant, ha aclarit Orengo, “encara que s’haguera pagat tot l’Innova per endavant hagueren sobrat 600.000 euros”.

En aquest sentit, el socialista ha assegurat que “l’únic responsable del perjudici causat a les arques municipals és Arturo Torró per la seua decisió irresponsable de paralitzar les obres de l’Innova quan tenia diners de sobres per a haver-les acabat”.

Documentació adjunta: PDF amb les xifres que desmunten les mentides del PP