El Departament de Turisme i Platges de l’Ajuntament de Gandia que dirigix el regidor socialista Vicent Mascarell ha presentat un informe que avalua la presència de la marca ‘platja de Gandia’ als mitjans de comunicació a nivell local, autonòmic i nacional. Este document extrau les dades d’un estudi realitzat durant 6 mesos (maig-octubre de 2021) i establix un clar augment de l’impacte de la marca durant l’època estival.
Segons el document, la major quantitat de contingut sobre la platja de Gandia es va elaborar entre els mesos de juny, juliol i agost de 2021, la qual cosa es va veure contrastada pel descens brusc de notícies relacionades amb la marca en el mes de setembre. Així mateix, les temàtiques més destacades en estes informacions es van relacionar amb les mesures enfront de la covid-19, les activitats culturals i culinàries de la platja, el ‘glamping’ (acampada de luxe) i les activitats esportives, sobretot la Volta Ciclista que va tindre l’eixida de la seua setena etapa a Gandia el 20 d’agost del passat any.
Els mitjans digitals han comprés la major quantitat d’impacte, ja que representen el 64% (385) de les 606 informacions difoses en total de la platja de Gandia a través de diferents canals i, a més, aconsegueixen les majors xifres d’audiència (53.696.632) i de valoració econòmica (324.119 euros). Tot i la clara diferència de xifres, aquests alcancen només un 5% més d’impacte econòmic que la premsa escrita, la qual representa el 39% (288.898 euros) dels 792.333 euros aconseguits en total durant els sis mesos.
La premsa escrita representa, per tant, el segon mitjà de major producció de contingut sobre la marca ‘Platja de Gandia’ amb la redacció de 130 informacions sobre la matèria i amb una audiència del 12% (8.835.598). Estes xifres disten de les resultants de la ràdio (84 notícies, 7 milions d’audiència i 3 milions d’impacte econòmic) i de la televisió que, malgrat haver aparegut en mitjans nacionals com Antena 3, La Sexta o Cuatro, només ha produït l’1%. Per esta raó, ha sigut el mitjà que menys audiència ha obtingut amb 3 milions i 50.000 euros d’impacte econòmic.
A nivell local, els mitjans de comunicació que més contingut han elaborat sobre la marca ‘Platja de Gandia’ en premsa digital i escrita han sigut Levante-EMV, Las Provincias, Safor Guia, Gente de la Safor, El Periòdic i Som Gandia. Per altra banda, les desconnexions de Radio Gandia-SER i Onda Naranja-COPE han destacat en el canal radiofònic.