La nova unitat canina de la Policia Local de Gandia ja està operativa

El regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, ha presentat la nova unitat canina de la Policia Local de Gandia. L’edil socialista ha explicat que dos dels agents, Rubén Torán i Vicent Aparisi, són guies canins titulats per l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) i posseïxen gossos que poden exercir funcions de vigilància, dissuasió o, fins i tot, col·laborar en la recerca de substàncies estupefaents.

“També seran una ajuda a l’hora de controlar espais com parcs i jardins de la ciutat”. ha explicat el regidor, qui ha afegit que hui mateix hem signat el conveni pel qual el consistori els ajudarà amb els serveis d’alimentació i veterinari dels gossos. A canvi, els animals estaran a disposició de la Policia Local quan siga necessari realitzar una actuació on es considere apropiada la seua presència“.

Un altre aspecte que ha destacat el regidor de Seguretat Ciutadana és que la unitat canina també podrà visitar els centres escolars per a ensenyar els més menuts a respectar i cuidar els animals.

Finalment, Arnau ha explicat que s’ha adaptat un vehicle per transportar els animals.