La novena edició de la ICAN Gandia se celebra demà a la platja amb més de 1.300 triatletes de tota Espanya i Europa

La novena edició de la FULL, HALF & SHORT ICAN GANDIA tindrà lloc demà dissabte 15 d’octubre a partir de les 8.00 h a la platja de Gandia. Es tracta d’una de les proves més importants en el calendari esportiu de la ciutat, a més de l’únic triatló de llarga distància valencià i Campionat Autonòmic. Aquest any s’ha augmentat considerablement la participació general i l’estrangera, que s’apropa al 4%. En total hi participaran triatletes de sis països diferents, com són: França, Bèlgica, Gran Bretanya, Alemanya, Holanda i Noruega.

Els triatletes participants en aquesta distància (FULL) hauran de recórrer 3,8 Km natació + 183 Km ciclisme + 42 km carrera a peu. Aproximadament 234 persones participaran en la prova més important del triatló; prop de 600 triatletes participaran en la distància HALF – 1,9 Km natació + 82,1 Km ciclisme + 21 km carrera a peu i 300 més en la distància SHORT – 1,5 Km natació + 41,4 Km ciclisme + 10 km carrera a peu. A més, en aquesta edició s’inclouen dos proves noves d’aquabike, de llarga i mitja distància.
En total, 1.300 persones recorreran els nostres carrers i gaudiran d’aquesta prova emblemàtica.

La regidora d’Esports, Lydia Morant, s’ha mostrat satisfeta per poder acollir un any més aquest esdeveniment: «Açò suposarà un considerable revulsiu per al turisme de la ciutat i de la platja, ja que vénen de diferents zones del país i a més tindrem participants de sis nacionalitats diferents, el que ens permetrà donar-nos a conéixer la ciutat fora d’Espanya com un destí saludable de pràctica esportiva amb una climatologia i orografia perfecta per a fer triatló». «Agraïm a la Federació de Triatló i a ICAN Triatló per apostar per Gandia i organitzar un esdeveniment de màxim nivell», ha conclòs l’edil socialista.

La participació femenina dobla dades
La participació femenina en la llarga distància ha augmentat considerablement. En aquesta edició les dones inscrites al Full representen ja el doble comparant la xifra amb 2021.

I edició del Gran Premi Tavernes de la Valldigna
ICAN Triathlon Gandia introdueix al seu pas per la localitat de Tavernes la celebració de l’I Gran Premi Tavernes de la Valldigna, un tram en el qual es mesurarà l’arribada dels més ràpids del Full i de l’Half, establint-se un podi de 6 guanyadors absoluts i 6 guanyadores, que rebran en el lliurament de premis un trofeu i mallot commemoratiu de la localitat.
El Gran Premi Tavernes de la Valldigna consistirà en la presa de temps de la volta completa el circuit ICAN Triathlon Gandia 2022, de 40,7 Km i 40 m de desnivell, des del pas per Tavernes Platja a aquest mateix punt, premiant al triatleta i a la triatleta més ràpida/o en aquest segment. Els participants de l’HALF tindran un únic temps mentre que els del FULL tindran 3 temps de pas complets pel segment.

Un recorregut per la platja
La natació es desenvolupa en les aigües del port, el sector de ciclisme recorrerà el Passeig Marítim Neptú i la carretera Natzaret-Oliva, i la carrera a peu discorrerà per la façana marítima.

Col·laboració masiva
La prova compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, Autoritat Portuària, Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja, RCNG, Voluntariat, Guàrdia Civil i GEAS.

App de seguiment per a familiars i acompanyants
La competició podrà seguir-se a través de SPORTCHIP LIVE, aplicació que pot descarregar-se per a Android o Iphone, i en la qual via dorsal o nom i cognoms del competidor, podrà rastrejar-se en directe cada pas en competició.

L’entrega de premis, diumenge
L’entrega de premis tindrà lloc el diumenge dia 16 a l’Escola Politècnica de la Universitat de Gandia.