La pista d’atletisme de Gandia portarà el nom de ‘Toni Herreros’

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la regidora d’Esports, Lydia Morant, han informat hui que durant la celebració de la Junta de Govern d’esta setmana, es va aprovar la proposta d’acord perquè la pista d’atletisme del poliesportiu municipal passe a denominar-se ‘Toni Herreros’, que va ser entrenador nacional d’atletisme, coordinador del Servei Municipal d’Esports de Gandia i vicepresident del Club Atletisme Safor. Una proposta que sorgix de la petició realitzada pel Club Atletisme Safor Teika durant l’última reunió de Consell d’Esports, on va comptar amb el suport unànime de tots els representants dels clubs esportius i de totes les forces polítiques representades al Consell.

L’alcaldessa de Gandia ha assegurat que esta iniciativa és un reconeixement públic als múltiples valors d’una persona “molt estimada a la ciutat”, que va fer molt per inculcar l’esperit esportiu en els  xiquets i xiquetes. Diana Morant ha afegit que Herreros, “a més d’entrenador professional era un formador de persones que es preocupava molt pels seus alumnes, pels seus problemes, pels seus estudis i per la seua vida en general”. Així mateix, la màxima autoritat municipal ha afegit que tot i que el record de Toni Herreros “és inesborrable en tots aquells que vam tenir el plaer de conéixer-lo, la iniciativa de posar-li el seu nom a la pista d’atletisme contribuirà a tenir-lo sempre present”.

Per la seua banda, Lydia Morant ha manifestat: “Amb este pas formalitzem esta petició per donar el nom de Toni Herreros a la pista d’atletisme, una figura que va comptar amb una llarga trajectòria en l’esport en general a la ciutat. Herreros va desenvolupar un paper transcendental en l’evolució de l’esport a Gandia tant en la seua faceta d’entrenador d’atletisme com de coordinador del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Gandia, o membre de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana”. Segons l’edil socialista és un orgull poder formalitzar este tràmit i que Toni Herreros tinga “este merescut homenatge”.

SOBRE TONI HERREROS
Toni Herreros Martínez és considerat pels membres del Club Atletisme Safor Teika com l’escut de club. Va ingressar al club el 1981, només un any després de la seua fundació, com a entrenador però també com fondista. Al llarg de la seua vida, va exercir d’entrenador, director esportiu, directiu i vicepresident. Mai va voler ser president de l’entitat, ja que preferia la pista i treballar amb les futures generacions d’atletes.

Herreros al llarg de la seua carrera treball amb atletes com Àlex Blasco, Pau Roig, Amparo Torres, Amparo Villar, Bea Bosch, Óscar Ferreres, Sergio Fernández o Iván del Amo, entre d’altres. Va estar vinculat al Servei d’Esports durant més de 30 anys, com a coordinador esportiu i sempre es va caracteritzar per la seua gran implicació, dedicació i responsabilitat.

Va ser distingit en la Gala de l’Esport de Gandia de 2007 com a millor tècnic de l’any. El 2015, any de la seua mort, la carrera 10K Nocturna de la Platja de Gandia, es va convertir en el primer homenatge pòstum a Toni Herreros. El Club Atletisme Safor Teika cada mes de maig ret homenatge a Toni amb la pujada al Cim de la Safor a Villalonga.