La pista d’atletisme rep el nom de Toni Herreros

La pista d’atletisme del poliesportiu municipal de Gandia ha rebut el nom de Toni Herreros, fundador del Club d’Atletisme Safor, en honor a la seua labor com entrenador i educador tant al club com a la ciutat ducal. La implicació i la dedicació per la seua feina sempre ha envoltat la seua figura durant més dels 30 anys que ha estat vinculat al servei d’esports, convertint-lo en “l’escut del club”, actualment Atletisme Safor Teika.

A l’acte d’obertura van acudir: Amparo Victoria, viuda d’Herreros; familiars; José Manuel Prieto, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; regidors i representants d’altres clubs. Tots ells, amb la seua presència, van voler donar valor a la figura.

Amparo Victoria, viuda de Toni, ha explicat que “Estic molt orgullosa, agraïda, trista… És una barreja de sentiments, però molt contenta en general. Per a ell, l’atletisme era l’esport per excel·lència. Em quede amb l’estima que li té la gent i els reconeixements cap a la seua persona. És un orgull molt gran”

A banda de coordinador, Herreros va ser vicepresident del club, entrenador nacional d’atletisme i professor en centres com el Col•legi Sant Francesc de Borja. Esta trajectòria, juntament amb la seua entrega i personalitat, ha fet que se li tinga molta estima al municipi. L’any 2007 va ser distingit a la Gala de l’Esport de Gandia com millor tècnic de l’any.

Prieto va declarar que la ciutat el que fa és destacar a les persones més il·lustres. “No solament el reconeixement a eixe treball de tants anys, sinó també al seu llegat i la projecció dels nostres valors. Gandia li devia un reconeixement a Toni Herreros per tornar-li una part del moltíssim que va donar a Gandia. Ell és el referent d’allò que hui coneixem com l’escola d’atletisme de la nostra ciutat”.

“L’homenatge l’estàvem preparant des de fa mesos. Es va fer a través d’una proposta del club i va ser validat per unanimitat en el Consell d’Esports. Finalment, va ser aprovada per Junta de Govern el 9 de desembre”, ha afirmat Lydia Morant, regidora d’Esports. “És una mostra d’estima per la seua trajectòria i el seu benfer amb la nostra societat. Estem orgullosos d’haver comptat amb persones com ell a Gandia”.

Este ha sigut, fins ara, l’últim reconeixement a la seua figura, però no l’únic. La 10K Nocturna de la Platja de Gandia du des del 2015 el seu nom i tots els mes de maig s’organitza per part del club una pujada al Cim de la Safor (Villalonga) per a rendir-li homenatge.