La Plaça del Llibre reunix 3.000 assistents i prop d’un miler de títols venuts

La segona edició de la Plaça del Llibre va aconseguir reunir al voltant de 3.000 assistents. Així mateix, al llarg del passat cap de setmana, es van portar a terme més de 40 activitats sobre literatura i es van posar a la venda 1.600 títols diferents. L’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, la regidora de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB), Liduvina Gil, i membres de la corporació municipal, van visitar la plaça del Rei Jaume I de Gandia, lloc que va acollir aquesta trobada literària.

Segons ha indicat Gil, “la Plaça del Llibre és un esdeveniment molt important, ja que dona a conéixer les novetats literàries, però sobretot, ajuda en la promoció i foment de la lectura per als més menuts”. En esta línia, les dades registrades del passat cap de setmana assenyalen que s’ha obtingut este objectiu pel fet que la literatura infantil i juvenil ha sigut la matèria més exitosa. D’altra banda, el gènere assagístic ha estat el segon més venut.

Han sigut diverses les entitats col·laboradores del món literari i 18 les editorials participants en el programa. Entre els títols més venuts, els quals han arribat quasi al miler, es troben: “Susi, la reina de les abelles ” de Rosa M. Fernández i Mireia Banyuls (Edicions 96); “Coques valencianes ” de Chelo Peiró (Editorial Tívoli); i “La llegenda de Bernat, el pirata malfadat” de Santiago Díaz i Cano (Andana Editorial).

“Tota esta celebració reafirma a Gandia com a capital del llibre i de la literatura a la Comunitat Valenciana”, ha destacat Gil. A més de reunir presentacions, tertúlies literàries, signatures i espectacles infantils com contacontes, Gandia va comptar també amb la visita de la nova consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit.