La plaça del Tirant albergarà la XX edició de la Fira de l’Estudiant del 26 al 29 d’abril

La plaça del Tirant de Gandia acollirà la XX edició de la Fira de l’Estudiant la propera setmana del dimarts 26 al divendres 29 d’abril. Tal com han explicat la regidora de Joventut, Lydia Morant, i el representant del Consell dels Joves de Gandia (CJG),Hector Juan Bofí, en roda de premsa es podran realitzar visites concertades als centres educatius i s’oferirà informació sobre els seus itineraris formatius al llarg d’aquests dies.

«L’objectiu principal és difondre a la joventut de Gandia i de la comarca sobre les possibilitats que tenen de formació per als seu futur», ha assenyalat la regidora socialista. D’esta manera, els i les joves visitaran de dimecres a divendres de 9:00 h a 14:00 h els centres educatius per conèixer l’oferta educativa i pel moment, segons ha indicat Morant, es preveu que acudiran 1360 persones.

A més de les visites als centres educatius, la Fira estarà oberta al públic de dimarts al dijous de 16:30 h a 18:30 h. Al voltant de 40 expositors de Gandia i altres localitats de la Comunitat Valenciana, així com les de formació a distància, proporcionaran dades sobre els itineraris de distints nivells educatius: formació professional bàsica, cicles formatius de Grau Mitjà, Batxillerats de diferents branques, cicles formatius de Grau Superior, Graus i estudis universitaris.

Com a novetat d’enguany també estaran presents els ensenyaments en règim especial de dansa, música o esports. A més, es podran conéixer els estudis d’idiomes; les eixides professionals de cossos de seguretat de l’estat i Forces armades; i dades sobre la formació ocupacional amb la seua oferta de cursos per a l’obtenció de certificats de professionalitat de diferents famílies professionals i cursos d’especialització.

Segons ha afegit Morant, es desenvoluparan diferents activitats com exposicions i tallers organitzats pels propis centres de formació. Entre altres, es portaran a terme masterclass de cuina, una demostració de treballs artístics i una exhibició de música. Per la seua banda, el representant del CJG ha destacat la figura dels corresponsals. «Qualsevol persona podrà acudir a ells i elles per a sol·licitar informació i fer-los qualsevol pregunta que es puga tindre», ha agregat.

Durant els quatre dies de duració de la Fira, la joventut s’assabentarà de la «gran varietat d’opcions» que intenten «abastar la major part dels seus interessos hui en dia», tal com ha indicat la regidora. «Jo crec que tornem amb més força que mai. Més de 1000 joves, especialment tot i que està oberta a tots els públics, passaran per la Fira. Estem molt contents de continuar fent esta aposta des del Consell», ha conclòs el representant del CJG.