La platja acollirà el Gran Premi Femení Ciutat de Gandia de ciclisme este diumenge

El regidor d’Esports, Jesús Naveiro, i el president de la Penya Ciclista de Beniopa, Pascual Orengo, han presentat hui el Gran Premi Femení Ciutat de Gandia, que tindrà lloc este diumenge 19 de maig. La prova eixirà i acabarà al restaurant Boga (carrer Senill, platja de Gandia), des d’on les, aproximadament 200 ciclistes participants, recorreran una distància o una altra depenent de la seua categoria. “De moment, hi haurà quatre esportistes de la nostra penya i altres que vindran de Múrcia, Tenerife, el País Basc o Madrid”, ha comentat el president. Així doncs, aquelles que pertanyen a les modalitats cadet, màster 50 i màster 60 faran 40 quilòmetres, mentre que les atletes d’elit, júnior, sub-23, màster 30 i màster 40 faran 60 quilòmetres.

“Una vegada més, Gandia aposta per fomentar l’esport femení amb una prova a la platja que atraurà a moltes persones de fora de la ciutat i comarca, cosa que demostra que el binomi turisme-esport continua funcionant”, ha assenyalat l’edil socialista.

Pel que fa a l’horari, les persones que facen els 40 km començaran la cursa a les 9 hores i la resta ho farà a les 10.30 hores. Les ciclistes federades que encara vullguen participar podran inscriure’s a la pàgina web de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana fins a les 20 hores de demà, dijous 16 de maig. En acabar la cursa, tindrà lloc el lliurament de premis, que també serà al restaurant Boga. “Vull ressaltar que les participants s’estan jugant el mallot groc a la categoria general i el blau, que acreditarà les líders de les metes volants, en cada modalitat. A més, afegirem un premi especial que patrocinarà l’Ajuntament de Gandia”, ha assenyalat Orengo.

El regidor ha agraït a la Penya Ciclista de Beniopa i a la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana tot el seu esforç, així com que hagen escollit Gandia per ser la seu d’un “esdeveniment esportiu tan rellevant”.

Per part seua, Orengo ha recordat que fa vint anys que la Penya té un equip femení, de manera que l’organització tenia ganes de fer una prova per promocionar i donar suport a les ciclistes. “Vos esperem a tots el diumenge perquè animeu les participants”, ha finalitzat.