La platja de Gandia acollirà el pròxim dissabte la 10K Nocturna-Memorial Toni Herreros

El pròxim dissabte, 3 de juny, a les 21 hores se celebrarà a la platja de Gandia la XI edició de la 10K Nocturna-Memorial Toni Herreros, una competició emmarcada dins del XXIV Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València on es preveu que el nombre d’inscrits arribe a les 1.700 persones. Així ho han anunciat en roda de premsa este matí la regidora d’Esports, Lydia Morant, i el president del Club d’Atletisme Safor Teika, Vicent Boscà.

La prova presenta novetats enguany pel que respecta al circuit, «com ara que resulte molt més ràpida i competitiva de cara als participants, amb molts d’ells i elles procedents de fora de la ciutat», ha comentat Morant. A banda, la regidora d’Esports ha aprofitat per a convidar a la gent «a què s’inscriga, ja que fins demà dimecres a les 00.00 hores estaran obertes les inscripcions. Agraïr també la tasca del Club Atletisme Safor-Teika per la promoció de l’atletisme i amb l’organització d’esta cursa per a que Gandia i la platja continue sent referent en esta disciplina esportiva».

Hi haurà espectacles com, per exemple, focs artificials o música per a animar els corredors. També es realitzarà un concert al concloure i a la borsa del corredor, a banda d’una camiseta i una medalla per a tots els competidors, hi haurà més obsequis per a que els participants acaben contents la cursa.

La xifra actual d’inscrits supera les 1.500 persones, però el termini romandrà obert fins demà, 31 de maig, a les 23:59 hores a un preu de 15 euros. «La participació femenina, com quasi sempre, està al voltant del 30%, per tant, estem contents perquè any rere any la presència de la dona és molt important i, a més, a dia de hui, tenim ja un 10% més de participació general que l’any passat», ha destacat Boscà.

El president del CA Safor Teika ha explicat les novetats del circuit: «És homologat. L’hem canviat per a que es puguen fer bones marques i siga ràpid i atractiu. L’eixida i meta serà davant de l’Hotel San Luis. Hi haurà un punt de la prova on, pel dibuix del circuit, es creuaran els corredors més ràpids amb els que vagen per la part final».

La retirada de dorsals serà el mateix dissabte, de 10 a 14 hores (lloc per decidir) i de 17.30 a 20.30 hores a Varadero (al costat de la Policia Local).

Hi haurà quatre caixons per a realitzar l’eixida segons el temps previst per a completar la prova (sub 35’, sub 40’, sub 45’ i més 45’) per a les categories a junior, promesa, sènior i veterans que conformaran la mateixa. S’entregaran trofeus per als primers de la general, de cada categoria i els primers i les primeres locals.