La platja de Gandia acull el pròxim dissabte la 10K Nocturna 2022-Memorial Toni Herreros

El pròxim dissabte, 4 de juny, a les 21 hores se celebrarà a la platja de Gandia la X edició de la 10K Nocturna-Memorial Toni Herreros, una competició emmarcada dins del XXIII Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València on es preveu que el nombre d’inscrits arribe a les 1.500 persones. Així ho han anunciat en roda de premsa este matí la regidora d’Esports, Lydia Morant, l’edil de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, i Vicent Boscà, president del Club d’Atletisme Safor Teika.

La prova tornarà a fer la seua eixida des de primera línia, junt al Moll dels Borja,  i conclourà a este mateix lloc. Este aspecte “li dona més idoneïtat i vistositat a l’escenari”, ha definit Morant. A banda, la regidora socialista ha destacat que els nombrosos extra amb els que compta la carrera fan que no siga tan sols una prova esportiva, sinó també un “atractiu turístic per a qualsevol”.

De les activitats, Mascarell ha destacat que hi haurà molts espectacles com, per exemple, focs artificials o música per a animar els corredors. A més, el regidor de Turisme ha exposat que “hi haurà un concert al concloure i a la borsa del corredor, a banda d’una camiseta i una medalla per a tots els competidors, s’entregarà una polsera on es tindrà descomptes als ‘xiringuitos’ de la platja”.

La xifra actual d’inscrits supera les 1.200 persones, però el termini romandrà obert fins a l’1 de juny a les 23.59 hores per un preu de 15 euros. Al voltant del 30 per cent seran dones, una aposta molt marcada i treballada pels organitzadors, els mateixos que van dur a terme amb gran èxit la Cursa de la Dona.

Tot i el bon resultat en quant a participació femenina, Boscà el considera encara insuficient i ha declarat que “ tant de bo arribe al 50 per cent el més prompte possible”. El president del club d’atletisme no ha deixat passar l’oportunitat per tal d’agrair a l’Ajuntament de Gandia per la col·laboració i el detall de posar a disposició una medalla ‘finisher’ per a tots els participants. “Serà un goig per a tots els competidors recórrer vora 5 kilòmetres per la nostra meravellosa platja”, ha conclòs.

Hi haurà quatre caixons per a realitzar l’eixida segons el temps previst per a completar la prova (sub 35’, sub 40’, sub 45’ i més 45’) per a les categories a junior, promesa, sènior i veterans que conformaran la mateixa. S’entregaran trofeus per als primers de la general, de cada categoria i els primers i les primeres locals.