La platja de Gandia, referent en sostenibilitat i seguretat per les banderes de qualitat i ‘La Morada’

Gandia, que és una destinació turística referent en qualitat, també es convertix este estiu en tot un referent pel que fa a la seguretat i, alhora, en sostenibilitat. La platja de Gandia torna a repetir, un any més, en aquelles banderes de qualitat més apreciades que busquen els turistes i la ciutadania per a sentir-se segurs. En aquest sentit, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyat del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el Director General de Turisme, Herick Campos, han visitat hui la platja Nord per tal d’assistir, al costat de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i altres autoritats municipals, a l’acte d’hissada de la bandera de Qualitur.

La platja de Gandia lluïx un estiu més les banderes que certifiquen la seua qualitat mediambiental i de serveis. Estes són, a més de la bandera Qualitur, la Bandera Blava (Gandia és l’única platja de la província de València i una de les set platges de la Comunitat Valenciana que ha aconseguit mantenir este guardó de manera consecutiva, des que es va crear fa 34 anys); Aenor: ISO 14001; ISO 9001; Q-ICTE; i Platja Cardioprotegida.

Ximo Puig ha agraït a l’Ajuntament i l’alcaldessa, Diana Morant, tot l’esforç que s’ha fet a Gandia per a tindre unes platges en magnífiques condicions. Este estiu serà molt diferent, però hi ha un sentiment que serà el mateix de sempre: la voluntat de conviure i passar un temps d’oci ben merescut. A la Comunitat Valenciana tenim un Mediterrani viu i segur. I açò és el que també oferix Gandia”. Puig ha afirmat que el sentiment dels ciutadans de Gandia i de la Comunitat Valenciana és el mateix de sempre encara que estiguem en un estiu complex, perquè som una terra hospitalària que sempre vol donar la benvinguda”.

El president de la Generalitat també ha llançat un missatge de fortalesa i coratge per al sector turístic que tan malament ho està passant, tot i que les dades cada vegada són un poc més optimistes”, apel·lant a la corresponsabilitat de la ciutadania: Hem de ser conscients que el virus encara està ahí i hem de conviure amb ell. I, Gandia, és un clar exemple d’esta corresponsabilitat”, sent un dels municipis valencians amb menys afecció per la covid-19.

Per la seua banda, Diana Morant ha volgut agrair-li a Ximo Puig el paper que ha tingut en esta crisi, ja que Gandia s’ha sentit molt arropada per la Generalitat Valenciana, amb el repte possiblement més difícil de l’últim segle. El President Ximo Puig ha sabut estar a l’altura de les circumstàncies, i al costat de la salut de les persones i la salut econòmica de les nostres ciutats”.

En referència a l’acte d’hissada de la bandera Qualitur, l’alcaldessa de Gandia ha indicat que “hui, quan hissem esta bandera, també volem hissar la bandera de la seguretat, la qual significa que tots hem de fer el més gran dels esforços perquè la gent se senta segura a la nostra platja. Per això, quan parlem de qualitat, també hem de parlar de seguretat”.

Morant ha destacat que “Gandia ha sabut fer els deures sent un dels primers municipis en presentar a la Generalitat un Pla de Contingència amb tota una sèrie de recursos que hem posat en marxa, doblant la presència dels agents de la Policia Local i amb més de 55 informadors i auxiliars de platja que ens recordaran les normes a seguir per a ser una platja segura”.

PRESENTACIÓ DE ‘LA MORADA’

D’altra banda, Diana Morant també s’ha referit al projecte La Morada que hui s’ha estrenat al passeig marítim Neptú després que es restringira al trànsit fa unes setmanes. El president Ximo Puig i la comitiva han pogut passejar per ella, des del seu inici en l’encreuament del passeig marítim amb el carrer Alcoi fins al punt d’hissada de les banderes. S’ha renovat la senyalització, les jardineres, s’ha pintat una línia morada en la calçada del passeig marítim i s’han instal·lat banderoles i ‘mupis’.

Es tracta d’una iniciativa valenta i ambiciosa amb la qual s’ha limitat al trànsit la primera línia de la platja perquè la ciutadania puga mantenir les distàncies de seguretat, i perquè els establiments puguen ampliar les seues terrasses, garantint eixe equilibri tan necessari entre l’activitat de les persones i l’activitat econòmica”, ha assenyalat.

La primera edil de Gandia ha explicat que també és una interpretació del que significa Gandia: una ciutat acollidora, hospitalària, que ens cuida i ens manté segurs. Per això, l’equivalència entre una morada, que vol dir la casa de tots i totes, en un carrer on tinguem la seguretat que estan vetlant per la nostra seguretat”. ‘La Morada’ porta el color de Gandia, el morat.Per tant, també és un projecte on convidem a la ciutadania a viure el nostre comerç, la nostra hostaleria i la nostra ciutat d’una manera més sostenible i segura”, ha finalitzat Morant. Amb la limitació al trànsit en el passeig marítim Neptú, Gandia s’ha marcat com a objectiu ser la primera ciutat costanera sostenible.

Ara més que mai, la contaminació i la necessitat de distanciament social han fet replantejar-se l’ús responsable i sostenible del passeig marítim de Gandia. Una primera línia de la platja que ja s’ha convertit en un espai amable, donant-li un altre color per a ser un referent a tota Espanya.

LES LLETRES DE ‘GANDIA’

Per últim, després d’hissar la bandera Qualitur, la comitiva encapçalada per Ximo Puig i Diana Morant, s’ha desplaçat fins a les lletres de ‘Gandia’, també a primera línia de platja, que s’han instal·lat en l’arena i que estan sent un autèntic reclam per als visitants i ciutadans, els quals no dubten en fer-se fotografies en elles. Estes lletres s’han col·locat amb l’objectiu que Gandia tinga visibilitat i es promocione en les xarxes socials.