La platja de l’Auir de Gandia rep la bandera de ‘platja lliure de fums’

La platja de l’Auir compta des d’aquest matí amb la bandera que la distingeix i identifica com una platja lliure de fums després d’haver adherit el consistori a la “Xarxa de platges sense fum de la Comunitat Valenciana” promoguda per la Conselleria de Sanitat Universal, Salut Pública i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

L’acte del lliurament de la bandera ha comptat amb la presència de la secretària autonòmica de Salut i Sanitat Pública, Isaura Navarro; Ofèlia Gimeno, Directora general de Salut Pública i Addiccions; l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vicealcalde, Josep Alandete; i membres de l’equip de govern com el regidor de Turisme, Vicent Mascarell; la de Medi Ambient, Alícia Izquierdo o la de Sanitat, Liduvina Gil.

Les platges lliures de fum tenen com a objectius promoure i ajudar a les persones a gaudir d’una vida sense tabac, afavorir conductes exemplars per part de la població adulta que influïsquen de manera positiva en els xiquets i xiquetes, tenir cura del medi ambient, fer partícip a la població en la presa de decisions saludables a més de fomentar la desnormalització del consum de tabac en la societat.

Després del lliurament de la bandera, Isaura Navarro ha informat que ja són vuit les platges que compten amb aquest distintiu i que la intenció de la Generalitat és que totes les destinacions turístiques compten amb alguna de les seues platges amb el distintiu de ‘platges sense fum’.

“Hui per a nosaltres és un dia important perquè portem aquest guardó a una platja emblemàtica per a la Comunitat Valenciana com és la platja de l’Auir. Una platja molt protegida i que és un referent” va explicar Navarro qui ha recordat que les burilles tarden de 7 a 12 anys a degradar-se en la platja, un període en què contamina l’aigua, la sorra i els animals fins a arribar a la cadena alimentària de les persones. “Des de hui, la platja de l’Auir està lliure de fums i volem agrair a l’Ajuntament que s’haja sumat a aquesta iniciativa que esperem estendre a altres municipis” va finalitzar la secretària autonòmica.

Per la seua banda, Diana Morant ha afirmat que la platja sense fums encaixa perfectament en el esperit que se li vol donar a Gandia com a destinació turística i que aquesta mesura ja va ser anunciada en l’edició d’enguany de FITUR. “El futur de la societat passa per tenir cura de la salut comunitària i impedir que la gent fume en espais públics és tenir cura de les persones i del nostre entorn perquè no generem residus. Una platja és un espai viu que hem de respectar perquè siga sostenible pel que hem d’impedir que es generen residus en el seu entorn”.

Uns residus que en molts casos no estan reconeguts com a tals com és el cas de les burilles. “Els més menuts ja són conscients que tot el que acaba a la sorra acaba al mar i a la llarga arriba a les persones”. Sobre l’elecció de la platja de l’Auir, l’alcaldessa de Gandia ha declarat que “per a nosaltres l’Auir és emblemàtica i és la joia de la ciutat. Si hi ha una platja on tenia sentit aplicar la mesura era a l’Auir”.