La platja Nord es consolida com a referent en qualitat, salut, seguretat i sostenibilitat amb la hissada de 9 banderes

Gandia torna a reafirmar-se com una destinació turística referent en qualitat, sostenibilitat i promoció de la salut al temps que es posiciona com una de les platges més segures de tota la Mediterrània. El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han visitat hui la platja Nord per assistir, juntament alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i altres autoritats municipals, a l’acte d’hissada de les nou banderes que diferents organismes han atorgat a la platja. Enguany, la platja Nord suma una més: la de la Platja Sense Fum. La resta de les banderes són: Ecoplayas, platja cardioprotegida, AENOR ISO 9001 i 14001, la bandera Q que atorga l’ICTE, Safe Tourism, Qualitur i la Bandera Blava.

En primer lloc, i previ a la hissada de banderes, els responsables institucionals han saludat als representants de la Policia Local, personal de neteja de la platja, Creu Roja, informadors turístics i de les Tourist Info de la platja, als que han agraït la seua tasca inestimable per al bon funcionament de la temporada estival.

Després de l’acte, Diana Morant ha declarat que hui és un dia per mostrar “el nostre orgull per la feina ben feta que es traduïx en certificacions i reconeixement de les entitats que els emeten”. L’alcaldessa ha volgut destacar que, tot i la pandèmia, Gandia ha aconseguit hissar una bandera nova. “La pandèmia no ens ha parat i seguim millorant”, ha declarat. A més, ha recordat que Gandia és dels pocs municipis d’Espanya que porta aconseguint des de fa 35 anys de manera ininterrompuda la bandera blava.

“Estos reconeixements avalen la gestió de la platja de Gandia, que complix amb tots els criteris de qualitat (Bandera Blava, la Q, la Qualitur, i les dues ISO); de seguretat (Safe Tourism, obtinguda per segon any consecutiu); de sostenibilitat i salut (platja cardioprotegida, Ecoplayas i la platja sense fums)”.

“La platja és el nostre millor aparador, però és un espai viu que hem de cuidar de manera transversal per a garantir la salut, la qualitat dels serveis i el menor impacte en el nostre entorn”, ha incidit Morant, al temps que ha posat en valor l’èxit de ‘La Morada’ com a element de dinamització turística i un aliat per combatre el virus.

“Esperem que tota esta feina feta siga el preludi perquè tots tinguem un bon estiu. La Comunitat Valenciana ha estat referent i ara esperem amb els braços oberts a tots aquells que ens vullguen visitar perquè el sector turístic es mereix una excel·lent campanya que compense tot l’esforç que han fet”, ha conclòs l’alcaldessa.

Per la seua banda, Francesc Colomer ha volgut agrair a Gandia la seua aportació al turisme de la Comunitat Valenciana i com a referent d’innovació turística. “Teniu una gran capacitat de sorpresa per als vostres ciutadans i visitants que demostreu any a any. Gandia és una ciutat que en els pitjors moments ha defensat al seu sector turístic i ha fet tot possible per esdevenir una destinació segura com demostren totes estes banderes que reconeixen molta feina”, ha assenyalat.

Finalment, Arcadi España ha afirmat que “Gandia és un exemple per a tota la Comunitat Valenciana i Espanya en l’àmbit de la gestió turística sostenible. Darrere d’estes banderes sempre hi ha molta feina que es posa en valor any a any. Venim d’un any molt dur en què Gandia ha fet un gran treball per a posicionar-se com a referent de la resta de municipis. Un treball fet entre tots perquè puguem anar recuperant i movent el motor econòmic del turisme”.