La polèmica dels xiringuitos arriba al Congrés dels Diputats de Madrid

El desastre i la falta de planificació del govern del PP de Torró en matèria turística i la polèmica dels xiringuitos han arribat recentment al Congrés dels Diputats de Madrid. El diputat socialista per València i secretari general provincial, José Luís Ábalos, ha fet dues preguntes per escrit relacionades amb aquest tema i per tal de treure llum a tot l’obscurantisme i secretisme amb el que el PP de Gandia està portant a terme el procediment.

Així, Ábalos ha preguntat, en primer lloc, si el Ministeri de Medi Ambient té previst autoritzar definitivament la instal·lació dels xiringuitos de la platja amb una adjudicació d’explotació per a 15 anys i amb l’obligació d’obrir els 12 mesos de l’any. I és que, el permís que té ara l’Ajuntament de Gandia, és provisional i per a poder funcionar els propers mesos, a falta d’un permís definitiu.

Però el PSPV-PSOE, de la mà del seu diputat Ábalos, s’ha mostrat preocupat per un altre dels projectes que Torró guarda en secret però del que ja s’han conegut alguns detalls: el pub chill out de prop de mil metres quadrats que vol construir en la zona de la platja de l’Ahuir. El diputat socialista, en aquest sentit, ha preguntat per escrit si el Ministeri de Medi Ambient té previst autoritzar aquesta infraestructura.

D’aquesta manera, els socialistes tracten de rebre les respostes que el govern de Gandia els denega i mostren la seua preocupació per l’afecció que els projectes dels xiringuitos temàtics que Torró té previst instal·lar a la platja, tindria per al litoral gandià.

Més traves del govern a l’oposició

El PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia ha denunciat noves demostracions d’obscurantisme, secretisme i traves per part del govern del PP a l’oposició en el tema dels xiringuitos i la seua adjudicació. Així, si la mesa de contractació es va cancel·lar la setmana passada, s’ha convocat per a aquest divendres però en hores fora de la jornada laboral.

Així, la primera mesa, per a tractar la capacitat i la solvència de les empreses concurrents, s’ha convocat a les 15.15 hores, mentre que la segona, per a analitzar la proposta tècnica-econòmica, es realitzarà a partir de les 15.30 hores.

En aquest sentit, el regidor socialista Vicent Mascarell ha denunciat que el govern del PP continua demostrant “que té moltes coses que amagar” convocant les meses en hores “en les quals mai abans s’han celebrat”.

Pregunta xiringuitos Gandia

Pregunta pub chill out platja Ahuir