La Policia Local de Gandia consolida la figura de l’agent tutor amb 243 actuacions durant el mes de maig

La regidora de Protecció, Seguretat i Convivència, Lydia Morant, i el comissari principal i cap de la Policia Local de Gandia, José Martínez Espasa, han fet un balanç de les accions realitzades pel cos policial durant el mes de maig. En primer lloc, tal com ha explicat la regidora, este mes el programa agent tutor ha fet 243 intervencions. Es tracta d’un programa on els agents aborden, juntament amb els centres educatius, diverses problemàtiques relacionades amb menors dins i fora de l’entorn escolar, fent una tasca preventiva de formació i informació.

L’edil socialista ha destacat que es tracta d’un programa consolidat que, entre altres actuacions, ha permés que els agents tinguen presència als patis dels centres, a l’eixida dels col·legis i instituts, alhora que s’han dut a terme xerrades a les classes destinades a ajudar els joves davant de diferents situacions i emergències. “Estem molt contents amb els resultats que estem obtenint, perquè visualitzem a la policia com una entitat propera perquè els joves vegen els agents com a aliats quan s’enfronten a determinats tipus de problemes”.

Morant també ha valorat positivament els 14 dispositius que es van posar en marxa al maig amb motiu de diversos esdeveniments que es van desenvolupar a Gandia i que van tenir la Fira del Motor, la Gala Mr. Gai Comunitat Valenciana o la Fase d’ascens a LEB Plata, com els més destacats.

Respecte a l’apartat del trànsit i la seguretat viària, que va suposar el 29% del treball de la Policia Local durant el mes d’abril, hi va haver 101 accidents, 4 relacionats amb vehicles de mobilitat personal, dels quals 24 van tindre ferits lleus. Destaquen també les dues sancions administratives i els quatre delictes contra la seguretat viària que es van detectar.

A més, Espasa ha remarcat la col·laboració amb la Direcció General de Trànsit a la campanya control del transport escolar que va tindre lloc entre el 27 i el 31 de maig, on es van controlar 12 autobusos sense que s’imposés cap sanció.

El comissari ha destacat que, a l’àmbit de la seguretat ciutadana, la unitat Gessamí, que lluita contra la violència de gènere, o la Kalos, que persegueix les conductes d’odi al municipi, van rebre 34 avisos per baralles i 48 per discussions. També es van dur a terme 11 intervencions en matèria de violència de gènere.

En un altre ordre de coses, Espasa va posar en valor la iniciativa realitzada per la Fundació Mapfre a la nostra ciutat i que, baix el nom de Caravana Planeta ODS, va atraure entre el 27 i el 31 de maig més de 1.300 estudiants que van gaudir d’activitats relacionades amb l’educació viària.