La Policia Local incorpora 9 vehicles nous a la seua flota per a millorar l’atenció al ciutadà

Hui s’han presentat davant l’Ajuntament de Gandia els nous vehicles de la Policia Local. Es tracta de nou cotxes de la marca Hyundai que substituiran part de la flota antiga. En l’acte de presentació han estat presents l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, el comissari de la Policia Local, Marc Cuesta, així com diversos comandaments del cos policial, els portaveus de les forces polítiques representades en el consistori i els representants de Moll Autos, empresa local que ha subministrat els vehicles.

Es tracta de dos models tot terreny destinats a facilitar l’arribada a zones de difícil accés en cas d’inundacions o incendis, dos cotxes que s’utilitzaran per a patrullatge per part dels agents i altres quatre vehicles que compten amb cabina de transport de detinguts als quals se suma una nova furgoneta d’atestats. Tots els vehicles exceptuant la furgoneta d’atestats són híbrids amb el que es redueixen les emissions de CO2.

Les noves unitats compten amb millores que redundaran en l’eficiència, l’eficàcia i la velocitat de les actuacions dels agents, ja que incorporen les últimes tecnologies aplicades a la seguretat que permeten que els agents disposen de més temps de servei al carrer. Durant l’acte s’ha explicat que la fórmula de contractació d’estos vehicles ha sigut el rènting i la inversió que ha realitzat l’Ajuntament frega els 500.000 euros.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha declarat que per a l’actual executiu “la prioritat és que la Policia Local estiga en el carrer atenent les necessitats del ciutadà” i ha explicat que tots els vehicles compten amb una tauleta tàctil i dos PDA cadascun que permetran als agents realitzar totes les consultes necessàries relacionades amb les seues actuacions sense necessitat de posar-se en contacte amb la Central de la Policia Local amb el que es millora el temps de resposta al ciutadà i l’eficàcia de les actuacions.

A més, totes les unitats compten amb desfibril·ladors per a realitzar actuacions d’urgència. “Estes millores canvien totalment el protocol d’actuació de la policia, ja que els agents no hauran de dirigir-se amb l’emissora a la central. Una manera de treballar que algunes vegades provocava retards en l’atenció a més de sobrecarregar de treball a les persones que treballen en la Central”, i ha afegit que amb la implantació d’esta tecnologia “alliberem la Central d’estes actuacions perquè es puga prioritzar l’atenció a la ciutadania”.

“La Policia Local ha treballat molt per a poder combatre la pandèmia i és ara quan la ciutat els aporta totes estes millores i eines perquè puguen continuar fent el seu treball de la millor manera possible. Hui es complixen moltes de les exigències de la Policia Local de Gandia”, ha declarat Morant, qui també ha recordat que “estos vehicles es posaran a la disposició de tota la plantilla que es veurà incrementada amb la incorporació de 47 nou agents en breu. Un increment d’agents com no s’havia vist a la ciutat durant dècades”.

Per la seua banda, Nacho Arnau ha destacat que des de l’inici de la legislatura, la intenció del Departament de Seguretat Ciutadana passava per millorar les eines de les quals disposen els agents. “Amb estos nous vehicles i les tecnologies que incorporen millorarem l’eficàcia i l’eficiència en el servei als ciutadans. Estes millores augmentaran la seguretat que és el que vol la ciutadania en una situació complicada com la que està produint la pandèmia”, ha indicat el regidor socialista.

Finalment, Marc Cuesta hi ha agraït a l’alcaldessa i al regidor “el suport que ens han donat. És una inversió molt important que redundarà en benefici de la ciutadania”.