La política cultural del PP deixa Gandia per baix de la mitjana

Les dades del Ministeri d’ Hisenda i Administracions Públiques desmenteixen el triomfalisme del regidor Vicent Gregori respecte a la inversió cultural. 3 anys de govern del PP han deixat a Gandia per sota de la mitjana valenciana en ciutats entre 50.000 i 100.000 habitants . Si el 2011 la inversió cultural suposava el 6,44 % del pressupost municipal, l’any passat va ser del 3,72%, quan la mitjana de les ciutats de la mida de Gandia es situa en el 4,84%. Per Liduvina Gil “han convertit el que abans era l’oasi cultural valencià en part del desert”.

Esta reducció es deixa sentir en totes les àrees. En Biblioteques i Arxius , el descens ha estat del 66% des que governa el PP. Així doncs s’ha vist reduïda la compra de llibres i s’ha paralitzat la gestió del fons audiovisual de GandiaTV, una autèntica llàstima que es tracta d’ una de les poques ciutats valencianes que compta amb un arxiu de tal magnitud sobre les últimes dècades d’història de la ciutat.

En Arqueologia i protecció del patrimoni , el 61%. Així doncs, no és estrany que, després d’anunciar a FITUR l’obertura del Museu de les Clarisses abans de Setmana Santa, s’anunciara esta mateixa setmana que es retarda sine die, en una nova mostra de la manca de previsió d’un govern que en política cultural, com en tants altres camps, funciona corrents.

L’Administració General de Cultura pateix una retallada del 46%, mentre que en l’apartat d’oci i temps lliure la baixada és del 45%. Així doncs, la programació del Cine Pot s’ha reduït a la tercera part i en els últims quatre mesos i mig setmanes s’han realitzat sols 2 obres de teatre o el que és el mateix , cada 10 setmana toca una funció.

Al costat d’estos acusats descensos, sorprèn que l’apartat de promoció cultural només pateixi una retallada del 7%, “el que mostra a les clares que la política del PP es basa en suplir amb publicitat i propaganda el que retalla en continguts “, segons la regidor socialista Liduvina Gil , que afegeix que “a estw pas, l’únic que quedarà del departament de cultura serà un regidor per gestionar -res”.

Vicent Gregori ha destacat que l’any passat es van realitzar 1,4 actes per dia. Jesús Garcia ha volgut recordar que “la cultura no és només qüestió de quantitat, sinó de qualitat i, en el cas de Gandia, s’ha perdut en qualitat i en quantitat “. És més, per a aquest còmput d’activitats s’han inclòs totes aquelles que no ha organitzat directament l’Ajuntament de Gandia i que corresponen a un terç de les sumades, a més que “una vegada més segueixen confonent oci amb cultura “. Liduvina Gil ha agraït a les associacions culturals de la ciutat que completin l’escassetat cultural de l’Ajuntament i ha apuntat que si algú pot presumir de la programació cultural són elles i no el regidor de cultura .