La política d’esdeveniments i amiguismes del PP de Torró porten a l’Ajuntament de Gandia a la suspensió de pagaments

El portaveu i secretari general del PSPV-PSOE en Gandia, José Manuel Orengo, ha destapat hui, davant el silenci del govern del PP de Torró, que la política d’esdeveniments i amiguismes que està portant a terme la dreta de Gandia han portat a l’Ajuntament a la suspensió de pagaments “després de ser incapaç de fer front als venciments bancaris a data de 30 de setembre”.

Es tracta, segons ha explicat Orengo, d’una de les notícies més greus a nivell econòmic que pot viure l’Ajuntament de Gandia i que “no s’havia donat mai abans en la història de Gandia”. És per això que Orengo ja ha advertit al govern del PP de Torró i Barber que “no poden continuar culpant a l’anterior govern perquè abans sempre s’havia pagat als bancs”. Així, el portaveu socialista ha lamentat que el PP “diga que no té diners per a complir obligacions però viuen en una contínua festa”.

José Manuel Orengo i Ana Garcia durant la roda de premsa
José Manuel Orengo i Ana Garcia durant la roda de premsa

Tal i com ha explicat Orengo, el departament d’Economia i Hisenda dirigit per Guillermo Barber, va executar una ordre de Torró i va retirar tots els diners que l’Ajuntament tenia en determinades entitats bancàries per a passar-los a una altra entitat. Curiosament, aquells bancs que es van quedar sense diners eren els que, a data de 30 de setembre, havien d’ingressar venciments de crèdits, amb la qual cosa no van poder cobrar el deute i han declarat insolvent al consistori, embargant així tots els ingressos que puguen arribar per a l’Ajuntament en eixes entitats bancàries.

Orengo s’ha mostrat “molt preocupat” per l’estabilitat financera del consistori i decebut “perquè aquesta és una situació que provoca la vergonya de molts funcionaris de la casa”. És per això que el seu anunci no s’ha quedat en la crítica i ha anat més enllà proposant possibles solucions que podrien posar punt i final a aquest problema.

En concret, Orengo ha parlat de tres possibilitats: negociar la devolució dels 1,5 milions d’euros que s’han anticipat al propietari de la Citroën, amic de Torró, “perquè aquella no és una infraestructura d’extrema necessitat i a dia de hui, mesos després de donar els diners, encara es venen cotxes allí”. La segona solució és que Torró tire de pes polític dins del seu partit i negocie amb Fabra per a que la Generalitat pague a Gandia tots els diners que li deu. I per últim, el portaveu socialista s’ha oferit per a intermediar amb la Diputació de València i demanar un rescat.

Per la seua part, la regidora Ana Garcia ha arremès durament contra la política del PP de Torró i ha recordat que “són les seues gestions basades en l’amiguisme, la seua pandereta d’esdeveniments diversos i els més de 50 endollats que tenen per tota la casa els que ens han portat a aquesta situació límit”. Així, Garcia ha enumerat algunes gestions com la compra sobrevalorada d’una galeria comercial a la platja, la compra de la Citroën a un amic, els concerts de l’estiu, els bous o el Maremàgnum, entre d’altes.

Polítiques que este estiu li han costat a l’Ajuntament de Gandia més de 2 milions d’euros que ara ajudarien a no viure una situació d’impagaments als bancs, als quals cal pagar 3,7 milions d’euros d’ara fins a final d’any. Per això, Garcia ha lamentat que “mentre Torró es feia fotos amb Julio Iglesias, la Pantoja o Paquirri, l’Ajuntament no pagava les lletres al banc”.

Gil ha assegurat que aquesta situació es dóna perquè “Barber és incapaç de resoldre problemes perquè no té experiència ni capacitat política per a contradir a un Torró que continua gastant a mans plenes com un nou ric”, i ha lamentat que la conseqüència de totes les festes i els capricis de Torró siga “augmentar els impostos de Gandia més que mai en tota la història”.